Partisinin MYK toplantısı sonrası konuşan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, "AKP ve ortaklarının cebren ve hile kabul ettirmeye çalıştığı teklife karşı direneceğiz. Cumhuriyeti yıktırmayacağız" dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliğine dair Böke, "Meclis'in bu gündemi zorlu ve hepimiz açısından çok yaşamsal. Tüm ülkede hükümet tarafından konuşulmasın istenen bir başka gerçek gündem var. Bir tarafta Saray'ın dayattığı gündem var, diğer tarafta vatandaşın gündemi var. Hayatta kalma mücadelesi. Demokrasimiz, yarınlarımız Saray destekçilerinin rejim değişikliği ısrarıyla karşı karşıya" diye konuştu.

'KARANLIK GELİŞMELER'

Bu gündemler arasında Türkiye ekonomisinin de karanlık gelişmelerle karşı karşıya olduğunu söyleyen Böke, şöyle devam etti: "Ekonomide yaşananlar yarın yaşanacakların görüntüsüdür. Türkiye işsizlik oranı yüzde 11,8'e çıktı. Filli başkanlık tarihinden beri 2014 Ağustos'tan beri artış var. Yani 3,6 milyon 647 bin kişinin daha işsiz olduğu Türkiye. 647 bin kişi bir siyasi hırs yüzünden işsiz kalmış durumda. İş bulma umudunu yitiren milyonlar var. Bunları eklediğimizde 6,5 milyon işsiz olduğu ortaya çıkıyor. Sayı değil insanlar.

Türk Lirası görülmeyen bir hızla değer kaybetmeye devam ediyor. İşte AKP'nin istikrarı. 1 ABD doları 2,85 lira. Aynı ABD doları bugünlerde 3.94'ü gördü. İstikrarsızlık politikaları sonucunda TL 1 liralık değer kaybına uğramış. TL değer kaybı herkesin cebini eritiyor. Asgari ücret 371 dolara gerilemiş durumda. Asgari ücretin 27 doları cebimize girmeden eridi. Asgari ücretli zammını alamadan fakirleşmiş."

'BUGÜN TARİHİ BİR GÜN'

Genel Kurul'da 2. tur oylamaları için "Bugün tarihi bir gün" diyen Böke, şunları söyledi: 

"Çünkü bu rejim değişikliğiyle Cumhuriyetimizi yok etmek istiyor. Meclisi feshetmek istiyor. Biz başından beri onurlu bir mücadele verdik. Birileri seçmenden aldıkları emaneti Sarayın vesayetine sokmaya çalışıyor. Birileri ise emanete sahip çıkmak için mücadele ediyor. Geçtiğimiz hafta açık oylamalar dayatmaları Meclis tarihine kara bir leke olarak geçti. Biz Anayasanın, iç tüzüğün, hukukunu ve milletin bize verdiği yükümlülükleri yerine getirmek için mücadele etmeye, gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. AKP ve ortaklarının cebren ve hile kabul ettirmeye çalıştığı teklife karşı direneceğiz. Cumhuriyeti yıktırmayacağız."