7 Haziran Seçimleri’nde CHP’nin Mersin listesinde 4. sırada yer alan ancak 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmeyen Mustafa Baysan’ın, adaylık dosyasının ‘eksik bilgi’ gerekçesiyle genel başkan ve MYK değerlendirmesine sunulmadığı, Baysan’ın eksikliği gidermek için verdiği dilekçenin de kaybolduğu ileri sürüldü. Adaylık başvurusunun sümen altı edildiğini savunan Mustafa Baysan, “Listeler açıklandıktan sonra Genel Başkan’la görüştüm, bana neden aday olmadığımı sordu. Dosyamın sümen altı edildiğini o zaman öğrendim” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, “Baysan’ın başvurusu vardı. Her dosya gibi incelendi” dedi, ayrıntı vermekten kaçındı.

Cumhuriyet gazetesinden Abidin Yağmur'un haberine göre, 7 Haziran seçimlerine CHP Mersin milletvekili aday listesinin 4. sırasından katılan işadamı Mustafa Baysan’ın 1 Kasım için aday listesine girememesinin, skandal niteliğinde bir ihmalden kaynakladığı iddia edildi. O skandalın ayrıntıları ortaya çıktı. İddiaya göre Mustafa Baysan, adaylık başvurusunu son başvuru tarihinden önce parti genel merkezine sundu. İlk başvurusunda 'şehir tercihi' olarak Mersin ve İstanbul’u işaretleyen Baysan, daha sonra ek bir dilekçe vererek, adaylık başvurusunu sadece Mersin için yaptığını bildirdi.

İŞLEME ALINMADI

Ancak Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "seçim bölgesi belirtilmediği" gerekçesiyle Baysan’ın başvurusunu işleme almadı. Kesin aday listelerinin açıklandığı gün adını adaylar arasında göremeyen Mustafa Baysan, listelerin açıklanmasından 2 gün sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştü. Kılıçdaroğlu, Baysan’a “Neden aday olmadınız Mustafa Bey” diye sordu. Bunun üzerine Baysan, “Ben adaylık başvurumu yaptım, listeye giremedim” yanıtını verdi.

TEZCAN: KAYIT VAR

CHP’deki skandal iddiası üzerine Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı. Tezcan, “Bunlar doğru şeyler değil. Partiye adaylık başvurusunda bulunan herkesin dosyası titizlikle incelenir ve gereği yapılır. Bu arkadaşımızın da bir müracaatı vardı. Dosya kaybolması diye bir şey yok. Olur mu öyle şey. Dosya kayıtları var. Ben genel başkan yardımcısıyım ve partimizin bir adayıyla ilgili konuyu yerel gazetecilerle tartışacak değilim. Adaylık başvurusu alınmış ve incelenmiştir” diyerek Baysan’ın listeye girememesi konusunda topu MYK’ya attı. Ancak CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’ten farklı bir açıklama geldi. Özyiğit, katıldığı bir radyo programında, “Ben Mustafa Baysan’ın aday olacağını biliyordum ama adını müracaat listesinde göremedim” dedi.

SAHTECİLİK CEZASIZ KALMASIN

Mustafa Baysan adaylık başvurusunun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından sümen altı edildiğini ileri sürdü ve bu durumu Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra anladığını söyledi. “Ben partinin emrindeyim ama parti böyle insanlarca yönetilmemeli. Parti genel başkan yardımcısı sahtecilik yapıyor. Bu tip insanlar o partide olmamalı” diyen Baysan, şunları söyledi: “Sempati duyulan bir insansın, seçim kampanyasını yürütüyorsun ama Bülent Tezcan adlı bir genel başkan yardımcısı dosyanı sümen altı ediyor. Genel Başkan’dan gereğini bekliyorum. Bu sahteciliğin cezalandırılması gerekiyor. CHP’ye zarar verecek şeyler yapmam ama Tezcan gibi insanların cezalandırılması gerekir, o mevkide olmaması gerekir, parti yöneticisi olmaması gerekir.”