CHP'de "eve dönüş" için 55 kişi başvurdu ama...

CHP Parti Meclisi, (PM) partiden ihraç edilen ve aralarında Fikri Sağlar ve Gürbüz Çapan'ın da bulunduğu 55 kişinin geri dönüş için yaptığı başvurunun değerlendirilmesini bir sonraki PM toplantısına erteledi. CHP PM, seçim kararının resmen çıkmasının ardından Mart aynda olağanüstü toplantıya çağrılacak.

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplantı. Yaklaşık 8 saat süren toplantıda, eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminde partiden ihraç edilen ve aralarında Fikri Sağlar ve Gürbüz Çapan'ın da bulunduğu 55 kişinin, partiye dönüşlerine imkan verecek kararın alınması bir sonraki toplantıya ertelendi.

CHP PM, parti tüzüğü gereği, 2 ayda bir toplanıyor ancak PM, TBMM'den seçim kararının çıkmasının ardından olağanüstü toplantıya çağırılacak. Toplantı, gündemdeki konuların yetişmemesi durumunda 3 gün sürebilecek. Toplantıda, milletvekili adaylarının belirlenmesi için ön seçim yapılacak iller belirlenecek, ihraç edilenlerin af kararlarının onaylanması da görüşülecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın seçimlerde CHP'den milletvekili adayı gösterilmesi için önerisini gündeme getirmesi durumunda bu konu da PM toplantısında tartışılacak.

PM toplantısında, akademisyenler tarafından hazırlanan "seçmen analizi" ve "gençliğin yapısı ve talepleri" konulu çalışmaların sunumu yapıldı. Bu çalışmalara göre CHP'nin genel seçimlerde bölgelere göre kullanacağı politikalar ve vaatleri netleştirilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde yapacağı mitinglerde bölgesel farklılıkları dikkate alan söylemler kullanacak.

HABERX