CHP’de Kurultay çalışmalarını yürütmek üzere MYK üyelerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyonda, Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, Atilla Emek, Birgül Ayman Güler, Mehmet Zeki Gündüz, Perihan Sarı ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil yer aldı.

26 Şubat'ta "Genel Başkanın gündemiyle" yapılması planlanan tüzük kurultayı ise yeni tartışmaları da beraberinde getirecek. ''İmzacılar'' tüzük kurultayı 26 Şubat'ta toplansa bile, genel başkanın değil, delegelerin gündemiyle toplanması gerektiğini söylüyor. Genel merkez ise, tavrında ısrar ediyor.

Öte yandan, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na PM Üyesi Deniz Pınar ATILGAN getirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın genel merkezin belirlediği gündemle 26 Şubat'ta toplanacağını açıkladı. Matkap, "muhaliflerin" imzasıyla gündeme gelen tüzük kurultayının ise 1 Mart'ta yapılacağını açıkladı. Bu açıklama, yeni tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Önder Sav ve arkadaşlarının 18 Ocak'ta genel merkeze sunduğu 362 imzalı Olağanüstü Tüzük Kurultayı istemi, yeni bir tartışma yarattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nı kendi belirleyeceği gündem"le toplayacağını açıkladı. Önder Sav ve arkadaşları ise, "Tüzüğün 54. maddesi çok açık. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bizim 18 Ocak'ta genel merkeze sunduğumuz maddeler üzerinden kurultayı toplayabilir. Başka bir madde, ekleyemez, çıkaramaz" diyor.

Genel merkezin, Sav ve arkadaşlarının kurultay isteğini karşılayacağını ve bu tarihin 1 Mart olduğunu açıklamasına da tepki gösteren Sav ve arkadaşları, "Bir haftada iki tüzük kurultayı tarihimizde görülmüş şey değil. Biz şimdi genel başkanın açıklayacağı gündemi bekleyeceğiz. 11 Şubat'ta gazeteye ilan verilmek zorunda. O ilanda bizim belirlediğimiz gündemin dışında bir gündem olursa, konuyu mahkemeye taşırız" ifadesini kullandı.

Gerçek Gündem’e konuşan Sav'a yakın isimler, "Genel başkan, hukuki süreç başladığı için, bizim verdiğimiz imzalarla belirlenen kurultay maddelerini gündeme alır, sonra ise kendi istediği gündemle istediği tarihte kurultay toplar. Diğeri, hukuku zorlamaktır" dedi.

Sav'a yakın isimler, genel merkezin 11 Şubat'ta açıklayacağı gündem maddelerini gördükten sonra yeni oyun planını devreye sokacak. Genel merkez, "kendi gündemi" ile kurultay toplarsa, Sav ve arkadaşları bu uygulamayı, Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne götürecek. Bu durumda, CHP'nin kayyuma devredilmesi de gündeme gelebilir. Sav ve arkadaşları, daha önce Saadet Partisi'nde de aynı sürecin yaşandığını belirterek, "Emsal ortadayken, genel merkezin hukuku zorlaması anlaşılır gibi değil" ifadesini kullandı.