Süheyla Kaplan/ Demokrat Haber- ANKARA 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Olağanüstü Milletvekillerini genel merkezde topladi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen Genel Kurul öncesi vekillerden farklı farklı açıklama geldi. Genel Kurulu izleyen basın mensuplarının tıpkı milletvekilleri gibi koalisyon müzakerelerine ilişkin kafaları oldukça karışık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümetin kurulması için öngörülen 45 günlük süreyi ‘esnetemeyeceğini’ açıklaması, ‘erken seçim’ beklentisini düşündürmesi mevcut belirsizliği daha da artırdı.

Nitekim CHP kulislerinde gazetecilerin vekillere yönettiği sorular da bu yöndeydi.

CHP İstanbul Milletvekili gazeteci kökenli milletvekili Barış Yarkadas AKP- MHP koalisyon ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek AKP'li heyetin hatta bakanlıkların belirlenmesinde MHP ile görüştüklerini iddia etti.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, anayasal düzenlemede erken secime gidilebilir seklinde ibarenin yer aldığını ancak bunun bağlayıcı özelliği olmadığını söyledi..

Aldan, " erken secim olasılığı görünmüyor. AKP- CHP koalisyon hükümeti de görünmüyor. Başka seçenekler masada" seklinde açıklamada bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " ancak diğer tarafta MHP ile aynı şekilde heyet temsilcileri arasında görüşme yapılıyor" seklindeki açıklamasını" çok da ciddiye almıyorum" seklinde yorumladı

'HERKES SINIRINI BILMELI'

Erdoğan'ın ' 45 günü esnetme yetkim yok" seklindeki açıklamasını da söyle değerlendirdi: " Cumhurbaşkanının yetkilerinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. MHP ile de el altından görüşülüyor. Herkes sınırını bilmeli. "