Seçimlerde milletvekili adayı bile gösterilmeyen, daha sonra bizzat Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara İl Başkanlığı’na atanacağı yönünde girişimler yapılan Karayalçın CHP tarafından yine yüzüstü bırakıldı.

CHP Ankara İl Yönetimi’nin Çarşamba günü istifalarla düşmesinin ardından mevcut başkan Tarık Şengül’ün tekrar il başkanlığına atanması üzerine daha önce CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara İl Başkanlığı teklifini kabul ettiği belirtilen Murat Karayalçın’dan yönetime sitem niteliğinde bir açıklama geldi.

Gerçek Gündem’deki haber göre, CHP Ankara İl Yönetimi’nin Çarşamba günü istifalarla düşmesinin ardından mevcut başkan Tarık Şengül’ün tekrar il başkanlığına atanması üzerine daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara İl Başkanlığı teklifini kabul ettiği belirtilen Murat Karayalçın’dan yönetime sitem niteliğinde bir açıklama geldi. Karayalçın, “Karayalçın isminden herhangi bir vazgeçiş yoktur” açıklaması yapan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’e “Sayın Tamaylıgil’e bu konuyu Sayın Genel Başkan ile görüşerek işin aslını öğrenmesini öneririm” diye seslendi.

CHP Ankara İl Yönetimi’nden İl Başkanı Tarık Şengül dahil 12 kişi, “Genel Merkez yönetiminin elini rahatlatmak amacıyla” Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) toplandığı geçtiğimiz Çarşamba günü istifalarını sundu ve böylece CHP Ankara İl Yönetimi düştü. Ancak Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP MYK, Ankara İl Başkanlığı’na Tarık Şengül’ü tekrar atadı ve kendi yönetimini kurma yetkisi verdi. Şengül, aynı gün hakkında çıkan “seçim harcamalarını yönetime bildirmediği, parti broşürlerini sattığı” ve eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la yemek yediği iddialarını da yalanladı.

BÜYÜK İLLERDE "ABİ" FORMÜLÜ GÜNDEME GELMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük illerde yönetimi tecrübeli isimlere emanet edeceği bir süredir parti kulislerinde konuşuluyordu. Kılıçdaroğlu’nun bu kapsamda partinin eski genel başkanlarından ve Dışişleri Bakanlığı da yapmış olan Murat Karayalçın’a Ankara İl Başkanlığı’nı önerdiği, Karayalçın’ın da bu teklifi kabul ettiği belirtilmişti. Ancak Ankara İl Yönetimi’nin düşmesinin ardından Şengül’ün tekrar Ankara İl Başkanlığı’na atanması soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştu.

Çarşamba günkü MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’e de “İl Başkanlığı için Murat Karayalçın’ın ismi geçiyordu, ondan geri adım mı atıldı?” sorusu sorulmuş, Tamaylıgil bu soruya “Herhangi bir geri adım ve vazgeçiş yoktur. Bu sizlerin neticede basında yer alan haberler neticesinde değerlendirmenize konu olan bir başlık” yanıtını vermişti.

Murat Karayalçın, Tamaylıgil’in bu sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada Tamaylıgil’in açıklamasının CHP kamuoyunda yanlış değerlendirmelere yol açtığını belirterek “Sayın Tamaylıgil’e bu konuyu Sayın Genel Başkan ile görüşerek işin aslını öğrenmesini öneririm” dedi. Karayalçın, bu konuda başka bir açıklama yapmak istemediğini bildirdi.