Yerel seçimlere kısa bir süre kala anamuhalefet partisi CHP başkan adaylarına ilişkin çalışmalarını hızlandırdı. Yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak için güçlü bir aday arayışını sürdüren CHP’de, İstanbul Belediye Başkanlığı için sürpriz bir isim oRtaya atıldı.

Taraf'tan Güler Yılmaz'ın haberine göre, siyasi kulislerde dillendirilen o isim, Gezi eylemleri sonrasında hükümetle karşı karşıya gelen Koç grubunun önemli kişilerinden Ali Koç oldu.

Maliye Bakanlığı’nın, Koç Grubu’nun üç dev enerji şirketine yönelik operasyonu, siyasi kulisleri de etkiledi. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehir belediye başkan adaylarını eylül ayında açıklamayı planlayan CHP’de, büyükşehirler için ilginç bir kişinin ismi gündeme geldi. CHP koridorlarında dolaşan bilgilere göre; CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için Ali Koç’a teklif götürmeyi düşünüyor. Parti yönetimi tarafından bu düşünce henüz yalanlanmadı. CHP kurmayları, adayların değerlendirilmesinin devam ettiğini ve İstanbul için Koç gibi bir adayın arandığını kaydettiler.

SARIGÜL’E SOĞUK BAKIYORLAR

Öte yandan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün adaylığı da CHP kulislerinde dolaşıyor. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun, Mustafa Sarıgül ismine şimdilik sıcak bakmadığı belirtiliyor. Bunda özellikle Sarıgül’ün bazı kesimler tarafından lider adayı olarak görülmesinin etkili olduğu ifade ediliyor.

AYLİN KOTİL'İN DE ADI GEÇİYOR

Mustafa Sarıgül isminin tartışıldığı dönemde CHP’de sürpriz bir isim daha üzerinde konuşuldu. İstanbul’dan Ankara’ya seçim barajının düşürülmesi için yürüyüş gerçekleştiren Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil’in ismi adaylık için gündeme geldi. Bazı kurmaylar kendi aralarında Aylin Kotil ismi üzerinde yorum yayıp, bu talebi genel başkana götürmeye karar verdi.

ANKARA ADAYLIĞI

CHP’nin en çok merak edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı konusunda da yeni isimler gündeme geldi. Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ın resmen aday adaylığı başvurusunun ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da aday olabileceği konuşuluyor. Ankara İl Disiplin Kurulu üyesi ve eski milletvekili Atilla Atilla’nın oğlu Eşber Atilla’nın Ankara için projelerini Genel Merkeze sunduğu ve adaylık için kulis çalışmaları başlattığı belirtiliyor.