MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun Afrin operasyonuna destek olmamakla suçlayan Bahçeli, “Kılıçdaroğlu ne derse desin, Afrin'e mutlaka girilmeli, Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır. Menbiç'te PKK/PYD durduğu müddetçe terör koridoru riski bertaraf olmayacaktır. Afrin'e girmeyeceksek Zeytin Dalı Harekatı'nı niye başlattık? Dağda taşta terörist ararken bunların şehir merkezine sığınacağını Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Musul'da tekledi muhasebeci oldu, bari Afrin konusunda sıkı dursun da görelim. Amasız, fakatsız terörle mücadeleye destek verdiğini göreniniz bulundu mu? Alın PKK'yı vurun CHP'ye. Afrin'e girerken çok şehit verirmişiz. Korkakça yaşamaktansa, kahramanca şehadet bu milletin vasfıdır” dedi.

AKP-MHP ittifakını savunan Bahçeli, “Biz Cumhurun ittifakı ile bekamıza, geleceğimize sahip çıkacağız. Karşımızda, CHP, İP, HDP, PKK, YPG, PYD, FETÖ, DHKP-C olursa olsun bizim de Allahımız vardır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da İl ve İlçe Başkanları Toplantısı kapanış oturumunun ardından basın toplantısında konuştu:

‘İNANCIMIZA GÖRE ŞEHİTLER ÖLMEMİŞTİR’

(Afrin operasyonu) Helikopterimiz düştüğü anda yaşanan patlama akıllara pek çok soru getirmiştir. Sınırlarımızda büyük bir hareketlilik vardır. Bir günde 11 şehidin acısı ocaklara kor gibi düşmüştür.  Vatan savunmasının arzu etmesek de acı verici sonuçları doğmaktadır. İnancımıza göre şehitler ölmemiştir. Türkiye felaketlerin üstesinden gelecektir. Terörle girdiğimiz bu yüksek mücadele mutlaka başarıyla sonuçlanacaktır.

‘PKK- PYD HESAP VERECEK’

PKK- PYD hesap verecek, küstahlığının ve şerefsizliğinin bedelini ödeyecektir. ABD’li komutan Paul E. Funk, Türkiye’nin yanlış hesabından dolayı kaygılandığını söylemiştir. Yanlış hesap bu sömürgeciye göre nedir? Türkiye’nin PKK ile mücadelesini tuhaf buluyormuş. Funk asıl yanlış hesabı kendilerinin yaptığını görememiştir. Eğer haine kahraman diyorlarsa bu ABD ile müttefiklik nasıl sürdürülecektir? ABD ile temas kesilirse, siyaset yerine silah konuşursa, eller tetiklere giderse olacakları hesap edip sonuçlarını düşünen var mıdır?

‘ABD, PYD’NİN YANINDA YER ALMIŞTIR’

Nedir bu çektiklerimiz? ABD özel kuvvetlerinin teröristlerle nöbet tutmaları rezilliktir. Bu durum açık çatışmaya doğru gitmektedir. ABD, PYD’nin yanında yer almıştır. FETÖ başaramayınca diğer terör örgütleriyle buluşmuştur. ABD yanlıştan dönmez ise duruşunun tanımı düşmanlık olarak anılacaktır.

"ALIN PKK'YI VURUN CHP'YE"

Kalıcı dostluklar esas olmakla birlikte bunun ilelebet sürmesi nasıl ihtimal dahilinde değilse, düşmanlıkların kalıcı olması da mümkün değildir. Geleneksel Türk dış politikası bu çerçevede anlamını bulmuştur. Sürekli sizin adım attığınız bir ilişki şeklide ancak bir ülkenin teslim olma halidir. Türkiye girdiği savaştan mağlup dönen aciz bir ülke değildir. Bu ülke hiçbir sözünde durmamıştı. Hiçbir vaadini tutmamıştır.

Menbiç'te konuşlanmış, Türkiye'ye gözdağı vermeye kalkmıştır. Bu zilleti, zelillere aynen iade ediyoruz. ABD'nin gözetiminde Menbiç'ten Afrin'e terörist kaydırıldığı da yansımıştır. Kılıçdaroğlu ne derse desin, Afrin'e mutlaka girilmeli, Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır. Menbiç'te PKK/PYD durduğu müddetçe terör koridoru riski bertaraf olmayacaktır.

Afrin'e girmeyeceksek Zeytin Dalı Harekatı'nı niye başlattık? Dağda taşta terörist ararken bunların şehir merkezine sığınacağını Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Muhasebeci Kenan da mı bilmiyor? Musul'da tekledi muhasebeci oldu, bari Afrin konusunda sıkı dursun da görelim. Amasız, fakatsız terörle mücadeleye destek verdiğini göreniniz bulundu mu? Alın PKK'yı vurun CHP'ye. Afrin'e girerken çok şehit verirmişiz. Korkakça yaşamaktansa, kahramanca şehadet bu milletin vasfıdır.

‘CUMHUR İTTİFAKI İLE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Biz Cumhurun ittifakı ile bekamıza, geleceğimize sahip çıkacağız. Karşımızda, CHP, İP, HDP, PKK, YPG, PYD, FETÖ, DHKP-C olursa olsun bizim de Allahımız vardır.

Ege ve Akdeniz'de gerilim politikası uygulayanlar hata ve gaflettedir. Türkiye her cephede helali hakkını koruyacak seviyededir.

Karşımızdaki sorunların çözüm yolları ve imkanlarının aranacağı adres milli duruş, milletimizin dua ve desteğidir. Türkiye'nin sorunları ortak aklın rehberliğinde çözülmelidir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 2019'da resmen geçilecek. Ondan sonra 5 yıl süresince kurum ve kuralların yerleşebilmesi için dayanışma iradesi sürdürülecektir. Siyasi partilerin asgari müştereklerde bulunmaları zaruridir. MHP, şer cephesinin ihanet odaklarının itham ve hesaplarına rağmen milletimizin umudu olarak dimdik ayaktadır. Kurultay tema ve beyanımız, milli duruş, şühedaya vefa, millete bekadır.

Bu süreçte karşımıza çıkarılacak her türlü engeli mutlaka aşacağız. Türkiye'nin bir yıkıma sürüklenmesini önlemek hepimiz için tarihi ve milli bir görevdir. Milli varlığımızın ağır tehlikelere maruz kaldığı son yıllarda böylesi karara ve kararlılığa olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Emperyalist kuşatma gemi azıya almıştır. Haçlı emelleri kızışmıştır.

Vatanımızı temel alan büyük bir kucaklaşma mücadelesi vermektedir, MHP. Cumhur ittifakı da anlamını bu hedeften almıştır. Bundan sonra da böyle olacak, gerekeni yapmaktan hiçbir zaman kaçınmayacaktır.

Kaynak: Habertürk