CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada, 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayan’ın cezası ertelendi.

Kayseri 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ve avukat oğlu Emre Ayan hazır bulundu. Yerel bir gazete muhabiri ile sohbeti esnasında, bilgisi dışında kayıt alındığını öne süren Mustafa Ayan savunmasında şöyle dedi:

“Beni, mahkemeden çağırdıklarında bu olayı öğrendim. Cumhurbaşkanı makamına gelen birisinin bizim sözlerimize tahammülü olması gerekir. Belki Cumhurbaşkanımızın haberi yoktur bile. Hakaret kastım yok. Eleştirilerimi yarın da yapmaya devam edeceğim. Şeytan kelimesini akıllı insan anlamında, Deccal kelimesini ise aklını kötü yönde kullanan anlamında söyledim.”

Mustafa Ayan, Türk Ceza Kanunu’nun 299/1’nci maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan 1 yıl 6 ay, 299/2’nci maddesi uyarınca hakareti alenen işlediği için cezada artırıma giderek 1 yıl 9 ay, mahkemedeki saygın tutumu nedeniyle de cezasında indirime giderek 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cezası ertelenen Ayan, 3 yıl içerisinde bir suç işlemediği takdirde hüküm giymeyecek.