Süheyla Kaplan- Diyarbakır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin başkanlığında milletvekilleri Aylin Nazlı Aka, Şenal  Sarıhan, Utku Çakırözer, Enis Berberoğlu, Muharrem  Erkek ve  Zeynep Altıok'tan oluşan CHP heyeti, Diyarbakır'a gelerek 'barış sürecinin devamı için' kamuoyuna mesaj verdi.

Barış sürecinin devamı ve 'Artık analar ağlamasın' sloganıyla başta Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok ilde 'silahların susması için' bir 'çıkarma' başlattıklarını söyleyen  CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Diyarbakır gibi medeniyet ve barış kenti olan bir yerde artık silahların susmasını istiyoruz. Diyarbakır kentinin adı 'terör kenti' değil, 'barış kenti' olarak anılmalı," dedi.

Diyarbakır’da CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısında heyet adına bir konuşan Tekin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

AKP VE MHP'NİN OYLARIYLA REDDEDİLEN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ'Nİ HATIRLATTI

"Son dönemlerde yaşanan savaşın Türkiye'ye maliyetini biliyoruz. Biz isterdik ki 550 vekil bu sorunların kaynaklarını araştıracak bir komisyon oluşsaydı. Ancak, tüm çabalarımıza rağmen oluşmadı.

GÜNLERDİR HABUR'DA BEKLETİLEN YPG'LİLERİN CENAZELERİ

"Bütün bu sorunların ivedilikle çözülmesi için çalışma yapacağız. Suruç'ta oldu gibi muhalefetin yapabileceklerinin sınırlı olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor.  Önemli olan barış için çaba harcanılmalı"

HDP'NİN KAPATILMASI TARTIŞMALARI

"Hiçbir siyasi partinin kapanması, bunların yeniden tartışılması kabul edilemez. Demokrasi ayıbıdır. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. CHP olarak bunları reddedeceğiz."

"BARIŞ SÜRECİNİN DEVAMI İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA  YAPACAĞIZ"

"Bugün burada iki saat süreyle esnaflarla bir araya geldik. Esnaf barış istiyor. Halk Batı’da olduğu gibi Doğu’da da polis ve zırhlı askerlerin caddelerde dolaşmadığı bir dünya özlemi içerisinde. CHP olarak TBMM’de terör olaylarını araştırmak üzere bir Araştırma Komisyonu kurulmasını önerdik. Ancak AKP hangi akla hizmet ettiyse bu talebi geri çevirdi. Nasıl Suruç’ta 32 gencimiz için ağladıysak şehit olan polis ve askerlerimiz için de yüreğimiz yandı.

"80 ve 90’lı yılları tarih unutmaz. Tıpkı bu yıllara benzer oyunlar bölgede oynanıyor. 2011 yılında barış süreci konusunda CHP olarak ne dediysek şimdi de tekrarlıyoruz. Biz Kürt sorunun parlamentoda çözümünden yanayız. Bu konuda parti olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız."