CHP'nin Belediye Meclis Üyesi adaylarının listesi salı günü açıklandı. Ancak CHP'nin Gezi adayları olması beklenen isimler listelerde yer almadı. Uzun süredir Gezi direnişinde yaralananlara Belediye Meclis Üyesi adaylığı listelerinde yer verileceği dile getirilmekteydi. Hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hassas olduğu  isimlerin aday gösterilmesi yönündeki talimatını ilettiği ifade edilmişti. Fakat söz edilen yaralılardan bazıları listenin alt sıralarında yer alırken, bazılarının isimleri ise listeye dahi alınmadı.

LİSTEYE DAHİ ALINMADILAR

Yurt'un haberine göre; Gezi Direnişi'nde bir gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici, Erdal Sarıkaya, Muharrem Dalsüren, Davut Yıldız ve gaz fişeğiyle başından yaralanarak bir süre yoğun bakımda kalan Dilan Ece Yıldız CHP'nin Belediye Meclis Üyesi Adaylığı için görüştüğü isimler arasındaydı. Ayrıca direnişte yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük ile adaylık için görüşme yapıldı. Bu isimlerden İkrar Sarısülük Ankara Yenimahalle'de 21. sıradan aday gösterilirken, Muharrem Dalsüren, Mamak'ta 19 sıradan aday gösterildi. Ankara'da aday gösterilmesi beklenen Dilan Ece Yıldız ve Davut Yıldız ise listeye dahi alınmadı. İstanbul'da da Erdal Sarıkaya, Bahçelievler'de 18. sıradan aday gösterilirken Volkan Kesanbilici listeye alınmayan isimler arasında.

SAMİMİYETSİZ BİR TUTUM

Gezi Direnişi'nde bir gözünü kaybeden ve Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu'nun sözcüsü olarak Yurt gazetesine konuşan Volkan Kesanbilici şunları söyledi: “Belediye Meclis Üyeliği talepleri bize CHP'den geldi. Yani hiçbir arkadaşımız gidip bizi aday gösterin talebinde bulunmadı. Ancak bugün sergilenen tutum Gezi ruhuna samimiyetsiz yaklaşıldığının göstergesidir.”

'DİRENİŞİ BASİT ALGILADILAR'

Ankara, Mamak'ta 19.sıradan aday gösterilen Muharrem Dalsüren ise, “Seçilemeyeceğimiz sıralardan aday gösterilmemizin yanı sıra bazı arkadaşlarımız listeye dahi alınmadılar. CHP, Gezi'yi sahiplenmeye kalktı fakat anlaşılan bu direnişi oldukça basit algıladı” dedi.