CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Danıştay töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisine yol açan  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirdi.  Laloğlu,  Feyzioğlu'nun "değişik mevkiler için" adının geçtiğine işaret ederek, Danıştay töreninde yaptığı konuşmanın "masum olmadığını" söyledi.

Kanal 7'de Başkent Kulisi programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 10 Mayıs günü Danıştay töreninde yaşanan gerginliği değerlendirdi.

"Çok üzücü bir tablo" diyen Laloğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun kendisine verilen zamandan çok daha uzun konuştuğuna dikkat çekti. Laloğlu, "Böyle ortamlarda size ne kadar zaman verildiyse o kadar süre konuşup o sınıra saygı göstermek zorundasınız. Bunu az değil çok ama çok aşarak saygısızlık etti" dedi.

"Daha önemlisi, Feyzioğlu bir siyasi konuşma yapıyor algısı yarattı" diyerek sözlerini sürdüren Laloğlu, "Orası siyasi bir kürsü değil. Orası bir hukuk kürsüsü. Dolayısı ile Feyzioğlu'nun yaptığı yanlıştı. Asıl yanlış burada. Sayın Başbakan'a gelince bir noktada haklı, Bunu Anayasa Mahkemesi Başkanı'nda da söyledi, Feyzioğlu'nda da söyledi. siyaset yapmak istiyorsanız bulunduğunuz mevkileri bırakın, o cübbeleri çıkarın" şeklinde konuştu.

Laloğlu, "Ben bulundukları mevkileri bırakma çağrısını haklı buluyorum. Feyzioğlu'nun adı bir çok platformda değişik mevkiler için geçiyor. Konuşma tarzından da beden dilinden de bu konuşmanın öyle çok masum, siyasi olmayan bir konuşma olmadığı da açık" diye ekledi. CHP Genel Başkan yardımcısı Loğoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Feyzioğlu'na yönelik "Böyle bir edepsizlik olmaz ki" şeklindeki tavrı için ise  "Kabul edilebilecek bir şey değil" tepkisinde bulundu.