Ankara’da geçen yıl MP-5 silahla bir kişiyi öldüren, bir kişiyi de yaralayan M.M. için iddianame hazırlandı. İddianamede silahın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde dağıtıldığı yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Eren Erdem konuya Meclis gündemine taşıdı.

Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

* 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece sivil vatandaşlara Emniyet birimlerince silah dağıtıldığı iddiası doğru mudur?

* 15 Temmuz gecesi Emniyet’e kayıtlı silah env​anterinde bir eksilme söz konusu mudur? Darbenin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü envanterindeki kayıp silah sayısı nedir?

* 15 Temmuz gecesi, “TSK ve Emniyet teşkilatı envanterinde kayıtlı” kayıp silah ve askeri malzeme sayısı kaçtır? Bu silahların marka ve modelleri nedir?

* Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün envanterine kayıtlı olup darbe girişiminin yaşandığı gece sivil vatandaşlara kimlik göstermek suretiyle dağıtılan silah sayısı nedir?

* 15 Temmuz gecesi Ankara'nın çeşitli yerlerinde uzun namlulu silahlarla fotoğraf çektiren Osmanlı Ocakları'na mensup kişilere herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

* Emniyet’in envanterindeki kayıp silahları bulma amacıyla 15 Temmuz’un ardından operasyon düzenlediği iddiası doğru mudur?

* İddialar doğruysa, 15 Temmuz gecesi dağıtılan silahlarla cinayetlerin ve yeni adli vakaların yaşanmaması amacıyla herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?