Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Örgütü, milletvekili ve belediye başkanlarına yönelik saldırıları ve Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu sert bir dille eleştirdi. CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, ''Bütün bunlar iktidar destekli bir merkezden hazırlanıp uygulamaya konulan senaryolar mıdır?'' diye sordu.

'BU SALDIRILARA TEPKİ GÖSTERMEMESİNE BİR ANLAM VEREMEMEKTEYİZ'

Hedefi 2023 yılı olduğunu savunan iktidarın, ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemleri ile toplumda kutuplaşma yaratmaya devam ettiğini belirten Kaplan, ''Halkın mafyavari bir şekilde silahlanmasına göz yuman iktidar muhalif kişi ve kurumlara gözdağı vermektedir. Cumhuriyetle özdeşleşen Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Gazetesi ve Cumhuriyet rejimine sevdalı olan başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Genel başkan yardımcımız Bülent Tezcan, Düzce, Erzurum il başkanlarımız ve her kademedeki yönetici ve parti üyelerimize karşı yapılan hain saldırılar sistematik olarak devam ederken iktidar bu gelişmelere sessiz kalmaktadır. Bu saldırılara tepki göstermemesine bir anlam verememekteyiz. Bu sessizlik bizlerde bu düşünceyi uyandırmaktadır: Bütün bunlar iktidar destekli bir merkezden hazırlanıp uygulamaya konulan senaryolar mıdır? Biz böyle olduğuna inanmak istemiyoruz'' dedi.

'ORTADOĞU BATAKLIĞINA GÜN GEÇTİKÇE SÜRÜKLENİYORUZ'

Kaplan şöyle devam etti:

''Seçilmişlere korku vermek için başta Diyarbakır olmak üzere seçilmiş belediye başkanlarını hapse atarak yerlerine kayyum atanması iktidarın muhalefete olan tahammülsüzlüğünü de ortaya koymaktadır. İktidarın yanlış dış politikası yüzünden Ortadoğu bataklığına gün geçtikçe sürükleniyoruz. Bu konuda ne kadar tahrikçi tutum içinde olursanız olun, ne kadar çaba harcarsanız harcayın bu aziz milleti arzu ettiğiniz kaos ve şiddet ortamına çekemeyeceksiniz. Dünya uzay çağına hızla ilerlerken; iktidarın uygulamaya koyduğu yanlış ve bilimsellikten uzak eğitim sistemiyle çağı yakalayacak aydın, basiretli genç nesiller yetişmeyeceğinin arzu ettikleri 2023 yılı hedeflerine ulaşmaları asla mümkün görünmemektedir. İktidarın bu yanlışlar yüzünden 1923 yılı öncesi yaşanılanları yaşayabiliriz. Onlar yaptıklarını unutsa dahi, biz ve aziz milletimiz onları ve yaptıkları yanlışları asla unutmayacaktır''



'CUMHURİYET'İ ASLA YIKAMAYACAKLAR'

''Fırsatı ganimete dönüştüren iktidarın çıkarmış oldukları OHAL kararnameleri ile FETÖ terör örgütü ile mücadele adı altında kendilerine muhalif olanları zindanlara atarak susturmaya ve korkutmaya çalışıyorlar.”

“Bunun en yakın örneği Cumhuriyet Gazetesine yapılanlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar Cumhuriyet'i asla yıkamayacaklardır. Bu nedenle Cumhuriyet ve demokrasinin olmazsa olmazı siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarına yapılan baskı ve saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yapılan bu hukuksuz uygulamaları asla kabul etmiyoruz. CHP olarak dün olduğu gibi bugünde çoğulcu parlamenter sistemden, hukuktan ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğimizi her zaman suça bulaşmamış mağdurun ve mazlumun yanında olacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyoruz''