CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı'da düzenlenen ''Demokrasi ve Şehitler Mitingi'' ile ilgili Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Miting sonunda çekilen fotoğrafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmamasına ilişkin açıklama yapan Gök, "Protokol gereği her şey önceden programlanır ve herkese bildirilir. Böyle bir selamlamanın olacağı şeklinde hiçbir bildiri genel başkanımıza ulaşmamıştır" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre; Levent Gök'ün gazetecilere yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

“Yenikapı'da 15 Temmuz gecesinin yarattığı bir ruhtur. Türk siyasetinin yüzakıdır 15 Temmuz gecesi. 15 Temmuz gecesi Türk siyaseti çok önemli bir sınav vermiş ve demokrasiye, milli egemenliğe, seçmenin iradesine tartışmasız bir şekilde sahip çıkarak darbecilerin karşısında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz'dan sonra oluşan siyasi atmosferde herkesin kendi özeleştirisini yapmak suretiyle bu yeni siyaset diline katkı yapması gerekir. CHP olarak, bu konuda Türkiye'nin demokrasiden, insan haklarından, temel hak ve hürriyetlerinden ve olağan rejimden geriye gitmeyen her türlü konuda yapıcı muhalefet anlayışımızla bundan sonraki çalışmamızı daha bir özenle sürdürme kararlılığı içindeyiz. Umarım bu konuda en büyük çabayı iktidar partisi gösterir. Ülkeyi yönetmek sorumluluğu olan iktidar partisinin bundan sonra atacağı adımlar çok önemlidir. Biz Türkiye'nin çıkarına uygun olan her konuda CHP olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

BURHAN KUZU

“(Burhan Kuzu'nun CHP'nin cemaat ile ilgili tüm önergelerini reddettik açıklaması) Burhan Bey'in ilk söylediği cümleler doğru ama sonraki söyledikleri doğru değil. Biz FETÖ denen bu örgüte F tipi yapılanma adını koyan ilk partiyiz. Yıllardan beri anlatmaya çalışıyoruz, uğraşıyoruz.

İDAM CEZASI

“İdam cezası hukuk sistemimizden çıkmıştır. Dolayısıyla böylesine bir tartışmaya tekrar dönmeyi biz CHP olarak uygun görmüyoruz. Soğukkanlı ve basiretli olunması gereken bir zaman dilimi içindeyiz. İktidar partisi eminim ki uluslararası sözleşmeler bağlamında Türkiye'nin iç hukukundan çıkarılmış olan bu konuyu daha soğukkanlılıkla takip edecektir.

SON TOPLU FOTOĞRAF

“(Kılıçdaroğlu'nun son fotoğrafta yer almaması) Bu çok önemsiz bir konu. Protokol gereği her şey önceden programlanır ve herkese bildirilir. Böyle bir selamlamanın olacağı şeklinde hiçbir bildirim genel başkanımıza ulaşmamıştır. Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması bittikten sonra Ankara'ya dönmek üzere 21.40 uçağına yetişmek üzere alandan ayrılmıştır. O, alandan ayrıldıktan sonra olan bir hadisedir. Dolayısıyla o andaki davet sanırım spontane gelişmiştir. Farklı bir şekilde yorumlamak yanlıştır. Mitingin görkemi ve verilmek istenen mesajlar zedelenmemelidir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son bir toplu fotoğraf için kürsüye çağrılmış ancak her iki lider de kürsüye çıkmayıp, alandan ayrılmıştı.