TV8'de katıldığı sahur programında “Sokakta yemek yiyen kadın dayak yer” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Cevat Akşit hakkında CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok RTÜK'e suç duyurusunda bulundu.

Altıok, ifadelerin her türlü şiddeti azmettirici içeriğe sahip olduğunu söyleyerek Akşit'in anayasal suç işlediğini belirtti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Zeynep Altıok, 6 Haziran 2017 tarihinde TV8'de katıldığı bir sahur programında “Sokakta yemek yiyen kadın dayak yer” ifadelerini kullanan Prof. Dr.Cevat Akşit hakkında RTÜK'e suç duyurusunda bulundu.

Altıok yaptığı yazılı açıklamada Akşit'in kadına şiddeti meşrulaştırdığını söyledi. Altıok, “Bu ifadeler, kadınların başına gelebilecek her türlü şiddet olayına azmettirici içeriğe sahiptir ve aleni bir suçtur” dedi. Altıok yaptığı suç duyurusunda kadınları tehdit etmenin insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayarak programda geçen ifadelerin anayasanın 10. Maddesine, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne tamamen aykırılık teşkil ettiğine dikkat çekti.