CHP'nin Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi milletvekilleri, OHAL sürecinde tutuklanan genel başkanlar, milletvekilleri ve gazetecilerin ziyaret edilmesi amacıyla komisyona başvuruda bulundu.

CHP'li milletvekilleri Veli Ağbaba, Zeynep Altıok Akatlı, Şenal Sarıhan, Gamze Akkuş İlgezdi, Fikri Sağlar ve Mahmut Tanal imzası ile komisyona yapılan başvuruda, OHAL sonrası yaşanan hak ihlallerinin incelenmesi ve tutuklu milletvekillerinin yaşadıkları sorunların yerinde tespiti amacıyla cezaevlerine ziyaretlerde bulunulması istendi.
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından operasyonlar ‘FETÖ’ çerçevesinde başlamış olsa da, daha sonra kapsamın muhalif kesimlere yönelik olarak genişlediğine dikkat çeken CHP’li vekiller komisyona yaptıkları başvuruda, tutuklananlar arasında gazeteciler, belediye başkanları, milletvekilleri ve genel başkanlar bulunduğunu hatırlattı.
 
"Bu kişilerin cezaevi koşullarının olumsuzluğu ile ilgili basın yayın organlarında çeşitli iddialar yer almaktadır. Cezaevlerinde bulunan gazeteciler, belediye başkanları, milletvekilleri ve genel başkanların görüş ve telefon haklarının kısıtlandığı, yapılmak istenen ziyaretlerin engellendiği, kitap yasaklarının konduğu, mektup gönderimine ve avukatları ile görüşmelerine dahi engel konulduğu gibi hususlar, hem gözlemlerimiz hem de basın yayın kuruluşlarındaki haberlerle desteklenmektedir” diyen vekiller, bu siyasetçiler ve gazetecilerin IŞİD üyesi tutuklu ve hükümlüler ile birlikte aynı blokta tutulduğu gibi iddialarına da dikkat çekti.
 
Başvuruda, bu nedenler İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun şu anda tutuklu bulunan milletvekilleri ile belediye başkanları ve gazetecileri ziyaret etmesi ve yaşanan hak ihlallerinin tespiti amacıyla cezaevlerine ziyaretlerde bulunulması talep edildi.

(Kaynak: Evrensel)