İstanbul Okmeydanı’nda bir grup arkadaşıyla birlikte kahvehaneleri dolaşarak laiklik için mücadele çağrısı yapan Halkevleri üyesi Ayşegül Başar’ın gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor.

CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel, sonradan silinse de İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından gençlerin görüntülerini paylaşarak “Gördüğünüz yerde bize ihbar edin” diye çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, “Laikliği savunmak suç mu?” diye sordu.

Gençlerin kahvehanede okuduğu metni, Genel Kurul’da tekrarlayan Adıgüzel, “Laikliği savunan gençleri, sosyal medya üzerinden hedef gösteren İçişleri Bakanlığı’na bir çağrıda bulunuyorum. Ben bu ülkenin bir milletvekili olarak, gericiliğin değil laikliğin, cihatçıların değil katledilen masum insanların yanında duran bu metnin altına imzamı atıyorum. Eğer gücünüz yetiyorsa, gelin bizi de alın!” diye konuştu.

BAKAN SOYLU’YA SORULAR YÖNELTTİ

Gençlerin dile getirdiği metinde, laik vurgusu ve başkanlık karşıtlığı dışında herhangi bir vurgu bulunmadığına dikkat çeken Adıgüzel, “Anayasanın değiştirilemez hükümlerinde yer alan laiklik ilkesine vurgu yapmak mı yoksa Başkanlığa karşı çıkmak mı suç?” sorusunu yöneltti.

Adıgüzel, İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımının hemen ardından, sosyal medya üzerinden Bakan Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltmişti:

-Laiklik çağrısında bulunan genci resmi hesabından hedef gösteren bakanlık, IŞİD sempatizanlarını mı göreve çağırıyor?

-39 insanı katleden IŞİD teröristinin fotoğrafını paylaşmak yerine laiklik vurgusu yapan bir genci paylaşma amacınız nedir?

-İrticai faaliyetler ile yılbaşı kutlamalarını hedef göstererek azmettirici görevi üstlenen kişiler hakkında ne işlem yapıldı?