CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, ‘darbe komisyonu’nda Fethullah Gülen’in CHP’ye bağış yaptığını belirten belgeyi gösteren komisyon başkanı Reşat Petek’i sert sözlerle eleştirdi. 

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Erdoğdu, Petek’in gösterdiği belgenin sahte olduğunu kaydederek, “Bu belge internet satış sitelerinde koleksiyoncular tarafından asılan boş makbuzlar temin edilerek, sonradan üzerine doldurulması sonucu elde edilmiştir. Bu makbuzlar seri halde internet sitelerinde satılmaktadır. Bir çocuk zekasıyla bu makbuz satın alınmış, üzerine Gülen bağış yapmış gibi gösterilerek sahtekarlıkla bağış yaptığı gösterilmiştir. 5 bin lira o tarihte 560 dolar, bir vaiz maaşı ortada” dedi.

“İKİZ KARDEŞLERİNİ CHP'YE YAMAMAYA ÇALIŞIYORLAR” 

Petek’in söz konusu belgeyi komisyon raporuna koymadığını dile getiren Erdoğdu, yapılanlarla darbe girişiminin siyasi ayağının gizlenmeye çalışıldığını belirterek, “Bu kadar ahmakça ve vicdansızca ahlaksızca bu iftiranın atılmasını kınıyoruz, bu iftirayı yargıya taşıyacağız. Kontrollü darbenin, kontrollü raporu iftira ile yürümektedir. Bir iftirayla ikiz kardeşlerini CHP’ye yamamaya çalışıyorlar” diye konuştu.