CHP Grup Başkan Vekili Özel, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, CHP’li vekillere ilişkin, "Bunu söylemekten utanç duyuyorum ama CHP içinde ön seçimle seçilmiş PKK'lı, DHKP-C'li milletvekilleri var. PKK, DHKP-C 'hayır' derken CHP'nin 'evet' demesi mümkün mü?" açıklamasına yanıt verdi.

Çavuşoğlu’na ağır ifadeler ile yüklenen Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde bahsettiğin terör örgütünün yanından, yakınından geçmiş, toplu iğnenin başı kadar irtibatı olan hiçbir milletvekili yo. Varsa çık sen açıkla. Açıklamazsan namertsin, müfterisin. Senin partinin içinde sarayın bildiği, MİT'in söylediği, kısa sürede kurtulmak istediğin en az 80 FETÖ'cü var mı yok mu?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, dün akşam referandum çalışmaları kapsamında gittiği Manisa Turgutlu'da partisinin Mesadet Özcan Konferans Salonu'nda düzenlediği toplantıya katıldı.

Özel, toplantıdaki konuşmasında Finike'deki halka seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun CHP ile ilgili sözlerine eleştirdi.

Özel’in açıklaması şöyle:

"Çavuşoğlu, anayasayla ilgili değişikliklerin içeriğine partisi giremediğinden girse de çıkamadığından, attığı imzayı anlatamayan ve arkasında duramayan, kurulmuş bir demokrasiyi bir tek adam rejimine çeviren, bu değişikliği hakkıyla savunamadığından hep birlikte yaptıkları yapmaya çalışmış. Aslında bunu başta denediler, başarısız olunca geri döndüler. Ama o kadar çaresizler ki nefesleri kesilince söyleyecek söz bulamayınca, dönüp dönüp bunu tekrar ediyorlar.

'EY KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL DIŞİŞLERİ BAKANI'

Çavuşoğlu, bir adım ileri gitmiş demiş ki; 'CHP'nin içinde PKK'yı seven, PKK destek veren milletvekilleri var. Çıksınlar yok desinler.' Ey Mevlüt Çavuşoğlu, ey kerameti kendinden menkul, Türk diplomasini her gün yeni bir rezalete bulaştıran partinin bu işi beceremeyenler zincirinin son halkasındaki dışişleri bakanı. Sana buradan söylüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde bahsettiğin terör örgütünün yanından, yakınından geçmiş, toplu iğnenin başı kadar irtibatı olan hiçbir milletvekili yok. Varsa çık sen açıkla. Açıklamazsan namertsin, müfterisin. Senin partinin içinde sarayın bildiği, MİT'in söylediği, kısa sürede kurtulmak istediğin en az 80 FETÖ'cü var mı yok mu?"

(Kaynak: Sputnik)