CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altay, "Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Bu bütün topluma da bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa yapılabilecek bir uygulama ile karşı karşıyayız. Gerek CHP gerek diktatör karşıtları bu güzel ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyeceklerdir” dedi.

MİT TIR'ları davasında yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na, 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasına karar verildi.

Altay'ın açıklamasından satır başları;

Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır. Erdoğan unutmasın, bu millet ve CHP onun yaptıklarını yanına bırakmayacaktır. Türkiye dünyada 180 ülke arasında basın özgürlüğü noktasında 155'inci sıralara kadar inmişken AK Parti'nin uygulamaları bir korku imparatorluğu oluşturma çalışmaları nafiledir. Önünde daha İstinaf Mahkemeleri süreci varken Enis Berberoğlu bugün bu adliyede, yürütmenin Gladyosu şeklinde karar veren hakim tarafından tutuklanıyorsa bu tuzun koktuğu yerdir.

Bu mahkeme kararını milletimizin vicdanına havale ederken, parti genel merkezimizde, CHP grubumuzla bütün üyelerle birlikte direneceğimizi, demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da yüce milletimize taahhüt ediyorum.

Sözde hakim demek daha doğru, milletvekilimize ayrı bir suçtan hüküm verirken, 3 kişiyle birlikte casusluktan yargılama sürecinin devam edeceğini beyan etti."