Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında "demokratikleşme" paketiyle açıkladığı ve kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemenin kapsamı genişletildi.

Emniyet Personeli Kıyafet Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre kadın polislere başörtü takabilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Güvenliği ve adaleti sağlayanların dini ve etnik kimliklerinin öne çıkarılması toplumsal çatlakları büyütür' dedi.

Veli Ağbaba'nın açıklaması şu şekilde:

Din üzerinden dini semboller üzerinden siyaset yapmanın ülkemiz açısından bir kırılma noktası olduğunu yıllardır savunuyoruz. Yıllardır uyarılarımıza kulak asılmasa da tarih bizi haklı çıkarıyor.

Toplumsal fay hatlarını daha da derinleştirecek adımlar atmaktan bu ülkeyi yönetenlerin vazgeçmesi gerekmektedir. Güvenliği ve adaleti sağlayanların dini ve etnik kimliklerini öne çıkarması toplumsal çatlakları büyütür, tarafsızlık ilkesini yok eder.

Eğer bu kimlikler ön plana çıkarılırsa, toplumda bana ondan olmadığım için müdahale edildi veya aleyhe karar verildi düşüncesi oluşabilir. Hakimler kimliksiz, tarafsız, yalnızca ve yalnızca adaletin terazisine göre karar vermekle yükümlüdür.

Adalette aslolan tarafsızlıktır. Güvenliği sağlayanlar da görevlerinin gereğini ayrımsız şekilde yapmalıdır.

Tarafsızlığın üzerinin örtülmesi adalet duygusunu zedeler. "Ben bu polisin taraflı olduğunu görüyorum buna değil şuna konuşurum" gibi yargıların önünü açmak toplumda derin çatlaklar oluşturacaktır.

Adaleti ve güvenliği sağlamakla yükümlü kişilerin, etnik ve dini kimliklere karşı kör olması, kendi kimliğini de göstermemesi gerekir.

Eğer bu durumun tersi olursa toplum ne kendini adalet içinde ne de güven içinde hisseder. Adaletin temellerini sarsmayın.