CHP, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (KBY) referandumu konusunda yanıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

Erdoğan, bağımsızlık referandumu düzenleyen KBY Başkanı Mesut Barzani için “Son ana kadar böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, demek yanılmışız” demişti.

Diken'de yer alan habere göre, partisinin MYK toplantısının gündemine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan’ın gündeminde Erdoğan’ın sözleri vardı.

Referandumu ‘gayri meşru’ sayan Tezcan, Türkiye’nin Ortadoğu politikasının iki sonucu olduğunu, Türkiye’nin ve Türkmenlerin kaybettiğini söyledi.

CHP sözcüsü şöyle devam etti: “Sayın Erdoğan çıktı,‘Barzani’nin bu noktaya geleceğini tahmin etmiyorduk yanılmışız’ dedi. Bu kaçıncı yanılma sayın Erdoğan? FETÖ’da, Esad’ta, PKK’da yanıldınız. Barzani’de yanıldınız. Saysam zaman  yetmez. Okul öğrencisi olsa bu kadar yanılan okuldan atarlardı tasdikname verirlerdi. Hala görevdesiniz ve herkes gözünüzün içine bakıyor, tek başınıza devleti yönetiyor, milletin kaderiyle oynuyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. Referandum sürecinde ‘Tek adam ya yanılırsa’ demiştik, haklılığımız ortaya çıktı.”