CHP’li Fikri Sağlar, adı 17-25 Aralık soruşturmasında geçen dört bakan ve MİT TIR’larıyla ilgili olarak Tayyip Erdoğan hakkında soruşturma önergelerini CHP Grup Başkanlığı’na sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 17-25 Aralık ve MİT TIR’larıyla ilgili dört eski bakan ve dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan hakkında Meclis soruşturması açılması için hazırladığı soruşturma önergelerini Meclis CHP Grup Başkanlığı’na sundu.

Sağlar, 61. hükümetin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında 17-15 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddiaları konusunda Meclis soruşturması açılmasını talep etti.

Erdoğan hakkında da MİT TIR’ları nedeniyle ayrı bir soruşturma önergesi hazırlayan Sağlar, konuya ilişkin Twitter’dan şu mesajları paylaştı:

“İlgili Bakanlar ve dönemin Başbakanı için Yüce Divan istemli soruşturma önergesini dün CHP Grup başkanlığımıza teslim ettim.”

“Soruşturma ve Yüce Divan gelişmelerini birlikte izleyeceğiz.”

“Dün Grup başkanlığına teslim ettiğim Yüce Divan Soruşturma önergeleri TBMM’ye geldiği zaman kimler destek verecek hep birlikte göreceğiz.” (Bianet)