CHP’de, 7 Haziran için milletvekili adaylarını belirlemek üzere üyelerin katılımıyla bugün hakim denetimde ön seçim yapıldı. Parti Meclisi’nde (PM) alınan karar doğrultusunda ön seçime giden CHP’de, 41 il, 45 seçim çevresi için sandıklar kuruldu. Sandık kurulan okullar, önseçime giren milletvekili aday adaylarının pankartlarıyla donatıldı. Üyeler de gün boyu dağıttıkları kartvizit ve broşürlerle adaylara destek istedi. Seçim heyecanı yaşayan CHP’lilerin önseçime ilgisi büyük oldu. Seçim alanları gün boyu partililerin akınına uğradı.

Oy kullanma işlemi ise saat 17.00 itibariyle sona erdi. İlçe seçim kurulları tarafından sayılan oyların il seçim kurulları tarafından birleştirme tutanaklarına geçirilmesinin ardından kesin sonuçlar açıklanacak.

KILIÇDAROĞLU ÖN SEÇİME İZMİR'DEN GİRDİ

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu da, Ankara Atatürk Lisesi 46 numaralı sandıkta oyunu kullandı. CHP lideri, “Listeye girmek ve girmemek bir sonuçtur. Asıl olan CHP’li olmaktır. Listeye girsin veya girmesin bütün aday adaylarının aynı çalışmayı seçimlerde de yapmaları benim en büyük arzumdur” dedi.

Kendisi de önseçime giren Kılıçdaroğlu, tercihini İzmir’den yana yaptı. Toplamda 129 bin 107 üyenin bulunduğu İzmir’de, Kılıçdaroğlu’nun seçime girdiği ikinci bölgede 65 bin üye bulunuyor. Kılıçdaroğlu, İzmir ikinci bölgede 57. sıra numarasıyla, 81 aday adayı arasından önseçime girdi.

SARIGÜL İSTANBUL, BAYKAL ANTALYA’DAN 

CHP eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya’da, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ise İstanbul ikinci bölgede ön seçim yarışına katıldı.

Partinin eski Genel Sekreterlerinden Önder Sav ve eski MYK üyelerinden Hakkı Süha Okay Ankara birinci bölgeden önseçime girdi. (Gerçek Gündem)