CHP, partiye oy vermeyen 3 bin 896 üyesini ihraç etti. 1 Kasım genel seçimleri sonrası yapılan çalışmada, bazı parti üyelerinin oy kullandığı sandıktan, CHP’ye oy çıkmadığı tespit edildi. Konuyla ilgili raporun tamamlanmasından sonra parti yönetimi bu üyelerin CHP ile ilişiğini kesti.

Karar’dan Fuat Atik’in haberine göre CHP’de toplanan Parti Meclisi’ne sunulan “Sıfır Oy Çıkan Sandıklardaki Üyelerle ilgili Çalışma” başlıklı raporda şöyle denildi: “Yapılan araştırmaların ardından MYK’nın 19 Ekim 2016 tarihli toplantısında tüzüğün 19. maddesinin 5. fıkrasına dayanarak ilgili üyeliklerinin sonlandırılması kararı oy birliği ile alındı. Bu karar il ve ilçe başkanlıklarına bildirilerek 15 günlük itiraz süreci işletildi. Sonrasında gelen sonuçlar da dikkate alınarak üyelikler üye kütüğünden düşürülüp ilgili kişilerin üyelikleri sonlandırıldı.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, daha önce yaptığı açıklamada, “Parti üyesi kimliğini layıkıyla taşımayan, partisine oy vermekten imtina edenlerin üyeliği sonlandırılmalı” demişti.