Cumhuriyet Halk Partisi Danıştay'ı töhmet altında bıraktığı iddiasıyla Zerrin Güngör'ün disiplin kuruluna sevk edilmesi için Danıştay'a başvuracak.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün CHP'ye yönelik açıklamalarıyla ilgili, "Onu siyasette taraf olarak görüyoruz, yasal adım atacağız" demişti.

30 Ağustos resepsiyonunda konuşan Güngör, CHP'nin eski yargı düzeni değiştiği için rahatsız olduğunu söylemişti.

CHP'den Güngör'e "Cübbede iliklemek için ilik arayacağına ağzını kilitle" yanıtı gelmişti.

Güngör daha sonra yaptığı açıklamada da CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' ve kurultayını 'sözde' diye tanımlayıp şöyle konuşmuştu: "Kim için adalet? Neyin adaletini arıyorsunuz? Yargıyı da töhmet altında bırakıyorsunuz. Biz adalet terazisini çok hassas tutuyoruz. Birtakım söylem ve davranışlarla yargıya güven zedelenirse bundan bütün toplum zarar görür. Biz, tarafsız ve bağımsız olarak herkesin hakkını titizlikle dağıtmaya özen gösteriyoruz. Aynı özenin gösterilmesini beklemek de hakkımız!"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Danıştay Başkanı iktidar partisinin Danıştay'daki sözcüsü konumundadır" diyerek Danıştay'a başvuruyla ilgili şunları söyledi:

"Artık o makamda oturamaz, ayrılması lazım. Benimle ilgili bir dava Danıştay'a gittiğinde ne olacak? Çünkü Danıştay Başkanı bizi beğenmiyor. Yargının içinde namusu ile görev yapanlar var. Biz kamuoyu önüne çıkıp politik mesaj veren, kararlar veren, kendi bağımsız iradesi olmayan kişilere karşıyız. Danıştay'ın bütün üyelerine saygı gösteriyoruz. Yargıtay'a da, AYM'ye de saygı gösteriyoruz. Tarafsızlığını kaybetmiştir, bırakması lazım. Danıştay Başkanı hakkında, Danıştay'a disiplin başvurusunda bulunacağız."