AKP’nin Meclis’teki İç Güvenlik Paketi saldırısına bir tepki de CHP cephesinden geldi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin milletvekillerinin yaralandığı saldırı ile ilgili olarak Halk TV’ye konuştu.

“Dün akşam sivil darbe hayata geçmek istiyordu” diye sözlerine başlayan Tekin, Meclis’te gazetelerin, televizyonların, güvenlik görevlilerinin ve hatta çaycının dahi alandan çıkarıldığını, buna karşın kendilerinin bu planı bozduklarını söyledi.

CHP’nin bugüne kadar 205 "şehit" verdiğini, demokrasi ve özgürlük için 10 "şehit" daha vermek pahasına direneceklerini söyleyen Tekin, CHP’nin tabanıyla, seçmeniyle, sivil toplum örgütleri ve diğer siyasi partilerle birlikte reaksiyon göstermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Tekin yasa ile ilgili ise şu değerlendirmeleri yaptı:

"Adına güvenlik yasası dedikleri bir sıkıyönetim yasasıdır. Yurttaşlarımız daha güvenli bir halde yaşasın diye yapılmış bir yasa değildir. Türkiye’yi soyanları nasıl güvenlikli bir hale getirebiliriz, nasıl bir sıkıyönetim uygulayabiliriz ki, Türkiye’yi soyanları koruyabilelim yasasıdır."

AKP seçmenine elini vicdanına koyma çağrısı yapan Tekin, mücadelelerini artıracaklarını ve canları pahasına bu sıkıyönetim yasasını çıkartmayacaklarını açıkladı.

Kaynak: Sendika.Org