CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin dağıtıcısı Kadri Bağdu’nun öldürülmesini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

Loğoğlu, “Bingöl Emniyet Müdürü ve görev arkadaşlarına yönelik saldırıdan sonra ‘failler 1-2 saat içerisinde cezalandırıldı’ açıklaması yapan yetkililer aynı hızı Kadir Bağdu cinayetinde neden göstermemektedirler” dedi.

zete.com'un haberine göre Loğoğlu’nun TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ve gerekçesi şöyle:

Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin dağıtıcısı Kadri Bağdu, 14 Ekim 2014 tarihinde, Adana’nın Seyhan ilçesinde, bisikletiyle gazete dağıtımı yaptığı sırada silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Cinayet yurt genelinde düzenlenen eylemlerle protesto edilmiştir.

Türkiye’nin hızla yargısız infazlar ve faili meçhullerle dolu 90’lı yıllara sürüklendiğine ilişkin kaygıları derinleştiren söz konusu olaya ilişkin Hükümet yetkilileri kayda değer bir açıklama yapmamış, cinayetin failleri henüz yakalanmamıştır.

1) Bingöl Emniyet Müdürü ve görev arkadaşlarına yönelik saldırıdan sonra “failler 1-2 saat içerisinde cezalandırıldı” açıklaması yapan yetkililer aynı hızı Kadir Bağdu cinayetinde neden göstermemektedirler?

2) Kamuoyunda “güvenlik birimleri vatandaşlara siyasi görüşlerine göre ayrımcı davranıyor” algısı var mıdır? Eğer varsa bunu önlemek için ne yapılmaktadır?