ABD’li akademisyen Noam Chomsky, ülkede 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adaylarından olan Bernie Sanders’ın en iyi seçenek olduğunu, ancak söylediği gibi sosyalist biri olmadığını belirtti.

El Cezire’ye konuşan Chomsky, ABD önseçimlerinde sürpriz çıkış yapan Bernie Sanders’ın diğer adaylar arasındaki en iyi seçenek olduğunu söyleyerek “Bernie Sanders çok düzgün ve dürüst bir reformcu. Birçok konuda onunla aynı fikirdeyim, birçok konuda ise görüşlerine katılmıyorum. Kendisini bir sosyalist olarak tanımlıyor olabilir ancak temelde bugünün Amerikan siyasi sisteminde bir reformcu” dedi.

‘CUMHURİYETÇİLER KAZANMAMALI’

‘Satın alınmış’ seçimlerde Sanders’in seçilme şansı olmadığını kaydeden Chomsky, Demokratların kazanması gerektiğini ifade ederek Cumhuriyetçilerin kazanmasının çok ciddi sonuçlar doğuracağını kaydetti.

ABD’lilerin Cumhuriyetçilere karşı oy vermesi gerektiğini ifade eden Chomsky, “Oy vermemek Cumhuriyetçilere oy vermek demek. Çekişmeli seçim bölgelerinde oyumu Cumhuriyetçilere karşı kullanırdım ve (Başkan Barack) Obama için de aynı şeyi söylemiştim” diye konuştu.