Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ceza infaz kuramlarında; 27 bin 563 tutuklu, 118 bin 51 hükümlü olmak üzere toplam 145 bin 614 kişinin bulunduğunu, 43 bin 483 personelin görev yaptığını bildirdi.

KAPASİTE 154 BİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, 3 Ocak 2014 tarihi itibarıyla 362 ceza infaz kurumu bulunduğunu, ceza infaz kurumlarının toplam kapasitenin 154 bin 240 olduğunu açıkladı.

118 BİN 51 HÜKÜMLÜ

Hâlen 72 ceza infaz kurumu inşaatının devam ettiğini belirten Adalet Bakanı, 3 Ocak 2014 tarihi itibarıyla ceza infaz kuramlarında; 27 bin 563 tutuklu, 118 bin 51 hükümlü olmak üzere toplam 145 bin 614 kişinin bulunduğunu söyledi.

Bekir Bozdağ, 3 Ocak 2014 tarihi itibarıyla ceza infaz kurumlarında 43 bin 483 personelin görev yaptığını ifade etti.

Adalet Bakanı Bozdağ, Ceza infaz Kurumlarını Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin infazı Hakkında Tüzüğün "Hükümlülerin temizliği" kenar başlıklı 112. maddesinin besinci fıkrasında, hükümlülerin kişisel bakım ve temizliklerinin sağlanmasına ilişkin esas ve usullerin, kurum iç yönetmeliklerinde düzenleneceği hükmünün yer aldığını hatırlattı.

BİR ADET OTUZYEDİ EKRAN TELEVİZYON

Bakan Bozdağ, Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulacak Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmeliğin "Elektrikli eşyalar" kenar başlıklı 9. maddesinin birinci fıkrasında koğuş, oda ve eklentilerinde, kantinden temin edilmek koşuluyla, bir adet otuzyedi ekran televizyon ile elektrikli su ısıtıcısı, saç kurutma makinesi ve büro tipi buzdolabı ile kurumun bulunduğu coğrafi bölgenin iklim koşulları dikkate alınarak, her koğuş veya odada bir adet vantilatör bulundurulmasına izin verilebileceği, ayrıca her hükümlünün, kurum kantininden satın almak kaydıyla bir adet kulaklıklı küçük el radyosu bulundurabileceği; üçüncü fıkrasında, aydınlatma dışındaki elektrik giderlerinin hükümlüler tarafından karşılanacağı hükümlerinin yer aldığını kaydetti.

Adalet Bakanı, ihtiyaç duyulması ve bu ihtiyacın hükümlü ve tutuklular tarafından da karşılanamaması durumunda, kadın, çocuk hükümlü ve tutuklular ile annelerinin yanında kalan çocukların ihtiyacı olan kişisel temizlik malzemelerinin kurum idarelerince karşılandığını bildirdi.

"ELEKTRİK BEDELİNİ ÖDEMEYEN HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN ELEKTRİKLERİ KESİLMİYOR"

Hükümlü ve tutuklulardan, kendi istekleri ve kurumun izni doğrultusunda kantinden temin ettikleri elektrikli eşyaların tükettiği elektrik bedelinin alındığını belirten Adalet Bakanı, genel aydınlatma giderinin kurum tarafından karşılandığını; bu elektrik bedelini ödemeyen hükümlü ve tutukluların elektrikleri kesilmeyerek emanet para hesaplarında bulunan paralarından tahsili yoluna gidildiğini kaydetti. 

Bakan Bozdağ, kullandıkları suyun bedelinin ise hükümlü ve tutuklulardan tahsil edilmediğini söyledi. (haberler.com)