Eski Meclis Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, NTV canlı yayınında Funda Görey'in 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sorularını yanıtladı.

Cemil Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin ABD'den iadesi talebinde bulunduğu Fethullah Gülen'e ilişkin çarpıcı bir yorumda bulundu.

''ABD'nin, Fethullah Gülen'i iade etmeyeceği gibi bir düşüncem var'' diyen Çiçek, ABD'nin, Gülen'i 3. bir ülkeye gönderebileceğini öne sürdü.

Gülen'in iadesine ilişkin Çiçek şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz'da bir zındık hareket, Türkiye'yi ciddi şekilde sıkıntıya sokan ve devletin işleyişinde büyük hasralar meydan getiren bir darbe teşebbüsü. Ayrı bir galakside yaşamıyoruz. Dışarının Türkiye'ye bakışı önemli çünkü, Türkiye dünya ile entegre olmaya çalışan bir ülke.

“Müttefikimiz ABD, Fethullah Gülen'i iade etmeyecekse oturup düşünmek lazım. İade etmesi lazım. Çok kolay olur mu? ABD'nin geçmişte de ipe un serdiğini biliriz. Müttefikimiz, dostumuz ise iade etmesi lazım. Gelsin yargılamayı da takip etsin kendisi. Kanaatimi soruyorsanız, iade etmeyeceği gibi bir düşüncem var. Karar çıkınca da bu görüşümün nedenini izah ederim. Ya iade etmeyecek ya da 3. bir ülkeye gitmesine müsaade edecektir.”