Yeşiller Partisi Eş Başkanı olan Almanya parlamenteri Cem Özdemir'den Dünya Ekonomik Forumu toplantısında AKP'ye sert bir eleştiri geldi. Özdemir, Devlet Bakanı Ali Babacan ile birlikte aynı oturumda konuştu.

 

Cem Özdemir, "Başbakan'ı eleştiren gazetecilerin işten atılması da ne oluyor? Bunu izah edebilir misiniz? Türkiye'de muhalefet kalmadı. Güçlü bir muhalefetin olmaması Türkiye için büyük bir sorundur. AK Parti liberal ve muhafazakar kişilerin koalisyon yaptığı dönemde daha başarılıydı. Benim annem ve babam CHP’li. Ama ben onlara her zaman AK Parti’yi savunurdum. Şu anda bu devletin bir muhalefeti yok. Bu hükümet üç dönemdir iktidarda. Muhalefet çok zayıf. Bunun zayıf olması sizin suçunuz değil ama güç bozulmaya neden olur. Başbakan ve lider kadrosu açık toplum, liberal toplum yapmak istiyorlardı. Ama şimdi Türk geleneğine geri dönüyor” diye konuştu.

 

Özdemir açıklamalarına şöyle devam etti.

"AKP şunu değiştirdi. Önceleri Kürt sorununu Kürt, Alevi sorununu Alevi, dindarların sorununu dindarlar ele alıyordu. İşte AKP bunu kırdı ama şu an yine eskisini yapıyor. Benim eleştirim bu noktada."

 

Özdemir’in eleştirilerine cevap veren Ali Babacan, “Bizim hükümetimiz iktidardaki muhalefet gibi davranıyor, yani kendini eleştiriyor. Şu andaki muhalefet iktidar gibi davranıyor, ittifaklar oluşturuyor. Zımni olarak orduya ve benzer kurumlara destek veriyor, ülkenin sahibi gibi davranıyor. Biz kendimizi eleştiriyoruz ve kendi muhalefetimizi yapıyoruz. Son seçimde yüzde 49 oy aldık. Demek ki oyların bir büyük kısmını diğer partiler aldı” dedi.