CNN Türk'te yayınlanan Ankara Günlüğü programına katılan AKP Milletvekili ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın "Kızlı-Erkekli aynı evde olamaz buna engel olacağız" sözlerini değerlendirdi.

YÜZLERCE ÖĞRENCİ ZATEN İÇERİDE

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'in, "Sizin elinizde 'Terörle Mücadele Kanunu' var, Türk Ceza Kanunu var.' Bunlar yetmedi mi de şimdi apartlar için  ayrı bir yasal düzenleme şimdi sözkonusu oldu. Şu anda bu kanunlar nedeniyle yüzlerce öğrenci zaten içeride. Yani siz şimdi yeni bir kanun çıkartıp da yeni bir şey yapmayacaksınız. İkincisi de Sayın Başbakan'ın 3 konuşması var. Bunların hiçbirinde ne apart diyor, ne de sizin bize anlattığınız şeyleri söylüyor. Başbakan hep sizden başka şeyler söylüyor," sözleri üzerine Hüseyin Çelik Başbakan Erdoğan'ın sözlerini savunurken seçimlere 5 ay kala bu tartışmanın neden çıktığına da açıklık getirdi.

MİLLET BİZE BUNUN İÇİN OY VERECEK

AKP'li Hüseyin Çelik, "Bu bizim ahlak telakkimizdir. Demokrasi farklı tercihlere müsade eden, buna imkan ve zemin hazırlayan farklı tercihlerimizi savunabildiğimiz, bununla da kamuoyuna çıktığımız sistem değil midir? Ben şimdi yarın çıkıp derim ki arkadaş benim ahlak telakkim şudur. şöyle olmalı böyle olmamalıdır. Ben oğlumu da üniversitede okuyan kızımın da bir başka erkekle aynı dairede kalmasını istemem ve müsade etmem. Ama birileri doğru buluyorsa, devlet ona gidip de şöyle yapacaksın böyle yapacaksın diyemez. Bu toplumun değerlerini yok mu sayacağız? Ve toplum da bana ona göre not verecek. Bana ona göre oy verecek." dedi.

Çelik, söylediklerinin hemen ardına ise, "Tabi bu bir oy meselesi değil" diye bir düzeltmeye ihtiyaç duydu.  (Cumhuriyet)