AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Amasya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın 'Benim partimden 3 kişi bize ihanet etti' sözünü değerlendiren Çelik, Başbakan Erdoğan'ın parti kapatılmasına karşı olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"Çok ilginç onun oylamasına geldiğinde muhalefetin tamamı salondan yok oldu. Maalesef benim partimden de 3 kişi bize ihanet etti. 330’u yakalayamadık. Onu yakalasaydık, parti kapatma tarih olacaktı.

 “O arkadaşlarımız daha sonra zaten başka partilere geçtiler. Bir parti içerisinde farlı görüşlere sahip olabilirsiniz. Bu farklı görüşlerinizi de ilgili kurumlarda dile getirebilirsiniz. Bu medeni olmanın gereğidir. Bu demokrat olmanın gereğidir. Bu demokrasinin gereğidir. Sayın Başbakanın söylediği şey şudur. Toplanıyoruz, ‘Şu konulardaki fikriniz nedir arkadaşlar dediğiniz zaman birisi size (Efendim ben sizinle bu konuda hem fikirim olması gereken budur) dedikten sonra gidip başka türlü davranırsa bu doğru değildir. Mertçe olmayan budur. Sayın Başbakanın işaret ettiği budur.

"MYK toplantısında bende dahil olmak üzere Sayın Başbakan'la bir meseleyi müzakere ettiğimiz zaman 'Efendim ben bu konuda size katılmıyorum' diyorum, bunu defalarca söylemişizdir. MKYK toplantısında 'Efendim ben böyle düşünmüyorum olması gerek budur. Benim doğrum budur.' dedikten sonra o heyetle o tartışılır, sonunda bir karara varıldığı zaman eğer bazı konular vardır ki bağlayıcı bir parti kararı alınır. Bağlayıcı bir parti kararı alındığı zaman ben ona parti disiplini çerçevesinde uymak zorundayım. Ama ben farklı bir görüşe sahip olamayacağım diye bir şey yok. O zaman biz birey olmaktan çıkarız. Her bireyin farklı bir görüşü olabilir ama mertçe bunu yapacak.” (Vatan)