Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şu an Hava Kuvvetlerimizle Irak'taki koalisyonun içindeyiz. Havadan ne zaman, nereye, nasıl operasyon yapılacak, bunların kararını askerler verecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Sputnik'in haberine göre, Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Türkiye, Suriye'deki koalisyonun da içinde, Irak'taki koalisyonun da içinde. Şu an Hava Kuvvetlerimiz olarak koalisyonun içindeyiz. Havadan ne zaman, nereye, nasıl operasyon yapılacak, bunların kararını askerler verecek. (Ninova Muhafızları'yla ilgili) Esasen bu güçler Musullu yerel güçlerdir.

İleride Musul'un güvenliğini, DEAŞ sonrası, temin etmek için, sağlamak için bu güçlerden faydalanmak gerekiyor. Şu an operasyonun içinde aktif rol alıyorlar.

'ŞU ANDA KARA OPERASYONUNA KATILMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Kara operasyonunu, değişik gruplar yerine milli ordunun bizzat yönetmesi gerekiyor. Peşmerge var, bizim eğittiğimiz Ninova güçleri var, diğer taraftan arazideki güçler var. Şu anda orada bulunan ülkelerin ya da Türkiye'nin kara operasyonuna katılması söz konusu değil.

Amerikan güçlerinin önceden top atışları oldu. Ama ihtiyaç duyulursa özellikle özel kuvvetlerimizin yerel güçlere desteği konusunda, tabii ki katılır."