Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşyoğlu, Antalya’da Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (AESOB) ziyaret etti. Ziyareti sırasında konuşan Çavuşoğlu, CHP’li Deniz Baykal hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

”BAYKAL’A KENDİ BAŞKANIMIZ GİBİ SAYGI GÖSTERİYORUZ”

AK Parti’nin yedi kişilik Antalya milletvekili grubunun bu dönemde kardeşlik ortamı yakaladığını ifade eden Çavuşloğlu, muhalefet milletvekilleriyle de seviyeli bir diyaloğu yakaladıklarını söyledi.

Deniz Baykal’a da değinene Çavuşloğlu, “Kendi genel başkanımıza, eskiden nasıl saygı gösteriyorsak Deniz Baykal’a aynı saygıyı gösteriyoruz. Hemşerimizdir, devlet adamıdır. Kıymeti daha iyi anlaşılıyor şimdi. En azından sabah başka öğleden sonra başka söylemez. Sık sık çark etmez. Deniz Baykal bizim sevdiğimiz saydığımız bir büyüğümüzdür. Saygıda kusur etmedik hiçbir zaman. O da bize aynı. Bunlar karşılıklı” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlık ve başbakanlıktan tasfiyesine de değinen Çavuşoğlu, “Hiç kimse Ak Parti’nin olağanüstü kongre sürecinden dolayı kaos, istikrarsızlık beklemesin” dedi.