CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, eski özel harekatçı Ayhan Çarkın ile Sincan F Tipi Cezaevi'nde yaptığı 4 saatlik görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Çarkın'ı samimi bulduğunu belirten Aygün, "TBMM'den oluşturulacak bir komisyonun kendisinden bilgi almasında fayda var" dedi.

 

Faili meçhul cinayetlere ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Çarkın'ı Sincan F Tipi Cezaevinde ziyaret eden Aygün, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Aygün, "Çarkın çok sayıda cinayete ilişkin basına da yansıdığı gibi bilgi verdi. Kendisinin emir üzerine görev yaptığını söylüyor. Yani (emri veren sorumludur) şeklinde konuşuyor" dedi. Çarkın'ın en az 15-20 cinayeti bizzat kendisinin de işlemiş olabileceğini söylediğini belirten Aygün, "Yeşil'in yaşadığı yönünde sadece tahmin yapıyor. Ancak 90'lı yıllarda yapılan işlerin legal kurumların, illegal işleri olarak ifade ediyor" dedi.

 

Şu aşamada TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na da bilgi vereceğini söyleyen Aygün, "Çarkın'ın TBMM'ye gelmesi söz konusu olamaz. Ancak alt komisyondan oluşturulacak bir heyetin gidip görüşmesi ve kayda almasında fayda olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Çarkın'ın kendisinin de tahliye olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylediğini de vurgulayan Aygün, "Bunun daha iyi olabileceğini, anlattıklarına ilişkin detayları bulma şansı elde edebileceğini kaydetti" dedi. Aygün, Çarkın'ın verdiği isimleri açıklamaktan kaçınırken, "Masumiyet karinesi gereği siyasiler ve bürokratlara ilişkin isim veremem. Ama o dönemde oluşturulan 100-150 kişilik bu birimin halen aktif olarak görev yaptığını da söyledi" diye konuştu.

 

Aygün, şunları söyledi: “Ayhan Çarkın, belli operasyonlarda PKK ile işbirliği yaptıklarını iddia etti. Mesela Muş’ta öldürülenlerin Antep’te alınan kişinin örgütün bilgisi dahilinde, örgütün teşviki ile bu operasyonların yapıldığını, her iki tarafın birlikte yaptığını söylüyor. Benim tahminim barış isteyen bir gruptu Muş’taki grup. Bize bilgi geldi ve biz onları tasfiye ettik” dediğini ifade etti.

 

"Gazi olaylarında Çarkın karıştı mı?" sorusu üzerine Aygün, Çarkın’ın ‘Ben yoktum, Yeşil ve ekibi Gazi’deydi’ dediğini dile getirdi.

 

“İNSANLARI ÖLDÜRÜRKEN ÇIKARDIKLARI SESLER AKLIMDAN ÇIKMIYOR”

 

T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre Hüseyin Aygün, Sincan Cezaevi’nde infaz listesini ve pişmanlıklarını medya aracılığıyla anlatan eski Jitem’ci AyhanÇarkın’la 4 saatlik bir görüşme yaptı. “Cumartesi Anneleri rüyama giriyor” diyen Çarkın, hücresine, Ayhan Efeoğlu’nun resmini astı. “ Şube bize bir paket var dedi. Paketi bir açtık içinden Ayhan Efeoğlu çıktı” diyen Çarkın, o kişinin Ayhan Efeoğlu olduğunu Cumartesi Anneleri’nin taşıdıkları fotoğraftan anladığını anlattı.

 

Çarkın, Ayhan Efeoğlu’nun, gözaltında öldürüldüğü konusunda bir tanık gösterdi. Aygün’ün not aldığı tanık, Gayrettepe Siyasi Şube’de görev yapıyor. Çarkın, söz konusu kişiyle temasa geçilmesini istedi.

 

Çarkın, CHP’li vekile, Muş ve Gaziantep’te işlenen ve henüz su üstüne çıkmayan faili meçhulleri anlattı.

 

Çarkın'ın Aygün'e yaptığı çok tartışılacak açıklamalar satırbaşlarıyla şöyle:

 

• Ben katilim. İnfaz ekibindeydim. İnsanların öldürürken çıkardıkları sesler aklımdan çıkmıyor

 

• Cumartesi Annelerini rüyamda görüyorum.

 

• Ayhan Efeoğlu’nun resmini hücremin duvarına astım. Hiç aklımdan çıkmıyor.

 

• Şube, ‘bize bir paket var’ dedi. Paketin içinden Efeoğlu çıktı

 

• Öldürdüğüm insan sayısı 15 -20 arasındadır

 

• Emniyet Özel Hareket Şube Müdürlüğü’nde herkes bu infazları biliyordu.

 

• Bu yapılanma bugün de devam ediyor. Sadece infaz yapmıyorlar.

 

• Ancak, 1990’lı dönemlerde burada görev yapan ekip hala ayakta..

 

• Bizim gurup bir canavardı. Kan döke döke canavarlaştılar. Sevgilisini öldürenler oldu.

 

• İbrahim Şahin bizim için bir idoldü.