Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, koalisyon görüşmelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, MHP’nin 4 şartının koalisyon kurulmasına engel olmadığını söyledi.

NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'e konuşan Çelik, MHP'li Oktay Vural'ın "AKP 4 şartı kabul etmedi" yönündeki açıklamasına karşılık şunları söyledi:

"Sayın Vural bu toplantılarda yoktu. Bunlar bakınız iki parti arasındaki iki genel başkanın düzeyli buluşma ve düzeyli ayrılma noktasına yakışmayan ifadelerdir. Sayın Vural'ı dün de izledim bizim şartları kabul etmediler dolayısıyla hükümet kurulamadı böyle bir şey yok ben bunu reddediyorum. MHP koalisyon kurmak istemediği için uzlaşma olmadı. MHP'nin 4 şartı koalisyon kurulmasına engel değil. 'Bu 4 madde nedeniyle koalisyon kurulamadı' demek yanlış. Başbakanımızın Pazartesiye kadar çağrısı bu amaçla. Bu ülke bizim ülkemiz 45 gün dolarken siyasi partilerin sorumlulukları yok mu? Bu süre değerlendirilebilir. 4 madde ortadadır AK Parti'nin 4 maddeyle ilgili sorunu yoktur."

MHP'NİN 4 ŞARTI

MHP’nin öne sürdüğü 4 şart şunlardı:

* Çözüm sürecinden tamamen vazgeçilmesi,

* Anayasa’nın ilk dört madddesinin korunması,

* Yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmesi,

* Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarına çekilmesi ve parlamenter sistemde kalınması.