Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Mecidiyeköy'de Torunlar Center'da yaşanan asansör faciasıyla ilgili konuştu. Çelik, "Asansör'de ölen işçi Faruk Çelik yüzünden ölmüyorki" dedi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik Al Jazeera'den Gonca Şenay'a konuştu. Rezidans'ta yasanan asansör katliamı ile ilgili soruları yanıtlayan Çelik, bakanlığını savundu. 

Kazalarda başka bakanlıkların sorumluluk alanına giren konuların da sorgulanması gerektiğini söyleyen Çelik,  “Şimdi kimse ağzını açmıyor, günah keçisi aranıyor. Böyle yağma yok. Asansörde ölen işçi Faruk Çelik yüzünden ölmüyor ki” diye konuştu.

İş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştiremediklerini itiraf eden Çelik, 'Bu bir cinayet mi' sorusunu şöyle cevapladı:

"Bu kazanın bir ihmal neticesinde olmaması lazım. Böyle ihmaller söz konusuysa buna kaza diyemezsiniz tabi. Şimdi mesela deniyor ki asansör, aslında bizim konumuz değil haddimi aşmak da istemiyorum ama “asansörün durdurucusu olması lazım” diyorlar. Var mı yok mu ben bilmiyorum, bu araştırmalarda ortaya çıkacak. Yoksa o durdurucu, o asansör boşluğa çıkacak demektir. Ne diyeceksiniz buna siz? Buna kaza denir mi?"

Asansör faciasında birinci sorumlunun asansör firması ve denetim yapan Makine Mühendisleri Odası olduğunu söyleyen Çelik, "Sorumlu gayet açık. Bu asansörü oraya koyan firma kimse O. Makine Mühendisleri Odası, bakımını üstlenen onlar ve işin sahipleri ve yapı denetim firması ve fenni mesul" dedi.