Bütçe görüşmelerinin son gününde hareketli dakikalar yaşandı. Tutuklu BDP Milletvekillerinin konusu görüşülürken BDP'liler kürsüyü işgal etti.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in oturumu yöneten Başkan Cemil Çiçek’ten söz istemesi üzerine tüm BDP ve HDP’liler ayağa kalkarak kürsünün önüne geldiler.

Baluken, “Serbest bırakılmayan BDP milletvekilleriyle ilgili tüm gruplar görüşlerini dile getirdi. Siz Başkan olarak tek kelime etmediniz neden sessiz kalıyorsunuz?” diye Cemil Çiçek'e sordu.

Bunun üzerine BDP’liler kürsünün etrafına çevrelerken AK Parti Grup Başkanvekilleri onları ikna etmeye çalıştı. Oturumu yöneten Çiçek ise şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar o kadar çok açıklama yaptım ki, lütfen arkadaşlar, ben birleşimi yönetiyorum, kararı görmem lazım. Açıklamaları yaptım. Bu çok doğru değil, böyle bir usul yok. Karar nedir, gerekçesi nedir, bunu bilmeden nasıl bir açıklama yapabilirim. Karar neden dolayı reddedilmiştir, işin esasını bilmeden nasıl açıklama yapılır. Bir araya gelip çözülemedi bu konu. Meclis Başkanı’ndan bir şey talep ederken yetkisine bakarsınız.”

Çiçek, BDP’lilerin ısrarı üzerine oturuma ara verdi.