Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen 62’nci Hükümet Programı görüşmelerinde konuştu.

Fethullah Gülen Cemaati hakkında konuşan Arınç, 17 Aralık soruşturmalarına değindi.

Arınç, 17 Aralık günü gelinceye kadar ben bunların ağzından bir tek yolsuzluk kelimesi duymadım. AKP’den bir bakan, bir milletvekili, bir bürokrat şu işi yapıyor, diye bana bir şikayet gelmedi. Vahiy mi geldi 17 Aralık günü yolsuzluk iddiaları ortaya saçıldı Bizim gözümüzü açan olay budur" dedi.

Cemaatle ilgili açıklamalarda bulunan Arınç şöyle konuştu:

İster adına cemaat diyelim isterse cemaat denmesin de camia diyelim isterseniz hizmet hareketi diyelim isterseniz eğitim gönüllüleri hareketi diyelim, biz buna inanmıştık. Her gittiğim yerde her yaptığım konuşmada yurt dışındaki okulların ne kadar faydalı olduğunu İstiklal Marşı’mızı orada dinlemenin bize ne kadar gurur verdiğini Türkiye ile o ülke arasında ne büyük bir dostluk köprüsüne vasıta olduklarını her yerde söyledim.

Biz onları siyasi bir hareket olarak görmedik. Ben geçmişten bu yana 40 senedir siyasetin içindeyim. Bu hareket zaman geldi Demokratik Sol Parti’ye destek verdi onlara kızmadık. Siyasi tercihlerinden dolayı ben şahsen onları eleştirmedim. Benim yanımda olanlar eleştirdiler. Zaman geldi çoğu defalar Anavatan Partisi’ni desteklediler. Zaman geldi bizi desteklediler, bize oy verdiler. Ama bu işler ortaya çıktıktan sonra sizler için çalıştıklarını biliyoruz, kapı kapı dolaştıklarını biliyoruz. CHP’ye verdiler, MHP’ye verdiler, BDP’ye verdiler. Bu siyasi tavırlarından dolayı da biz onları eleştirmiş onları yok saymış değiliz.

Bizim şu anda gözümüzü açan olay, 17 Aralık’taki yolsuzluk iddiaları değil. 30 senedir bu camianın içinde bir insanım. 17 Aralık günü gelinceye kadar ben bunların ağzından bir tek yolsuzluk kelimesi duymadım. AKP’den bir bakan, bir milletvekili, bir bürokrat şu işi yapıyor, diye bana bir şikayet gelmedi. Vahiy mi geldi 17 Aralık günü yolsuzluk iddiaları ortaya saçıldı. Bizim gözümüzü açan olay budur.