Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İstanbul'daki Gezi eylemleri sırasında yaralanan ve 269 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'la alakalı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında Bilecik'e giderken Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Eskişehir'e gelen Arınç, burada Gar VİP Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Arınç, 269 gün hastanede yaşam savaşı veren Berkin Elvan'ın ölümünün çok acı bir olay olduğunu belirterek, "Dünden bugüne bütün Türkiye gerçekten yasta. Genç bir yavrumuzun hayatını bir sokak olayında kaybetmiş olması fevkalade üzüntü verici. Bugün cenazesinin kaldırılacağını biliyoruz. Ben Berkin Elvan yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatının baharında henüz delikanlı çağında ve Anadolu tabiriyle bıyıkları bile terlememişken bir fidanın düşüp ölüvermesi gerçekten üzüntü verici. Ona Allah'tan rahmet dilerken, annesi, babası, kardeşleri onlara da sabır diliyorum. Başka yapacak bir şeyimiz yok. Onlara bol sabır diliyorum. Kendilerine ve hayatta olan evlatlarına hayırlı uzun ömür diliyorum. Bütün Türkiye'ye, bütün anne, baba ve gençlere başsağlığı diliyorum, sabır diliyorum. Gerçekten üzüntümüz çok büyüktür. Haziran'da Türkiye'de, İstanbul'da yaşanan olaylar ve onun uzantısı bazı illerimizde meydana gelen hadiseler sırasında hayatını kaybeden çok gencimiz de oldu. İstanbul'da oldu, Eskişehir'de oldu, Hatay'da oldu, başka illerimizde oldu. Bir polisimiz de hayatını kaybetmiştir. Bu vesileyle onları da acıyla hatırlıyorum, üzüntüyle hatırlıyorum ve hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı tekrar sağ olsun" dedi.

"Ben ailenin bu kadar acı karşısında mutlaka duyarlı olacağını düşünüyorum" diyen Arınç, "Ama babası Sami Elvan'ın söyledikleri kulağımızdan hiç gitmemeli. O büyük acısıyla, 'Ülkemizde bu tür olaylar bir daha yaşanmasın' diyerek hepimize ders veriyor. Dolayısıyla bu dersi hepimiz almalıyız. Herkesin kendi çocuğuna bakarak, kendi kardeşine bakarak bu acıların bir daha yaşanmaması için ne kadar duyarlı olması gerektiğini düşünmemizi temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN ÖLÜMÜ HEPİMİZİ DERİN ÜZÜNTÜYE SEVK ETMİŞTİR"


Arınç, Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz olayına da değinerek, "Tabii üzüntü verici olaylardan birisi de Eskişehir'de yaşanmıştı. Ali İsmail Korkmaz gencimizin de üniversite hayatındayken karşılaştığı ölüm hepimizi derin üzüntüye sevk etmişti. Bununla ilgili adli soruşturmanın yargılama safhasında olduğunu ve Kayseri'de cereyan ettiğini de takip ediyorum. Bu olay vesilesiyle üzüntümüzü tabi ifade etmeliyiz" diye konuştu. (f5haber)