Manisa'da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçimlerde ittifak yapmaya hazırlanan partiler olduğunu öne sürerek, “Sırf hükümet gitsin, sırf 'AK Parti iktidarından kurtulalım’ diye tezgahlanmaya çalışılan şey CHP ile HDP’nin beraber seçimlere girmesidir” dedi

Arınç’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

 “SEÇİMLERDE İTTİFAK YAPMAYA HAZIRLANAN PARTİLER VAR”

“Seçimlerde ittifak yapmaya hazırlanan partiler var. Ne yapmak istiyorlar? ‘Sırf hükümet gitsin, sırf AK Parti iktidarından kurtulalım’ diye tezgahlanmaya çalışılan şey CHP ile HDP’nin beraber seçimlere girmesidir.

“HDP’den bahsediyorum. Şu 6-7 Ekim olaylarında Türkiye’ye kan kusturan, 40’dan fazla insanımızın hayatına mal olan, ırkçı söylemleriyle, şiddetle, terörle, millete baskıyla oy toplamaya çalışan bir partinin CHP ile seçimlere beraber girebileceğinden bahsediliyor.

“Bu CHP’nin tercihidir. Böyle bir şey olursa gerçek yüzünü de göstermiş olur. Başka bir şey daha var. CHP’nin HDP’yle seçimlere girmesi matematik kurallarına aykırıdır. İki ile ikiyi toplarsan 4 eder de CHP’nin kendi seçmeninden yüzde kaçı bu beraberliği gördükten sonra oy vermez onu da hesaplamaları lazım.

"Bu seçimler AK Parti’nin bundan sonra devam edip etmeyeceğin göstereceği için dışımızdakiler ne kadar çok hainlik varsa yapacaktır”

"Veya HDP’nin içinden kaç kişinin CHP ile ortaklığa bakarak buna dikkat etmesi gerekir. İyi ama belediye seçimlerinde CHP ile MHP çok güzel alışverişte bulundular. CHP’nin oyları MHP’ye gitti. CHP’li bir aday ‘Biz asıl seçimleri 2014’de değil 2009’da kaybettik’ diyor. Oyları kiraya vermeye başlarsanız arkası gelmez."

"BARAJI DÜŞÜRMENİN AMACI HÜKÜMET DAHA AZ OYLA İKTİDAR OLSUN"

“Biz kurulduğumuz zaman barajdan şikayet etmedik. Çünkü biz iktidar olmak niyetiyle ve düşüncesiyle kurulmuştuk ve hamd olsun 15 aylık partiyken bütün barajları yıktık geldik. O barajlardan gelen partilerin hepsi de parlamento dışında kaldı.

“Şimdi davayı açan partiler Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti ve Büyük Birlik Partisi. Bunların potansiyelleri nedir? Yüzde 1 civarında oy aldılar geçen seçimde. Barajı kaldırırsak bu partiler ne olacak? Yüzde yüz oylarını artırsalar yüzde 2 olacak.

“Peki yüzde 2’lik parti iktidar mı olacak, olmayacak. Hiç baraj kaygımız yok ama bir kurnazlığın bir hesabın ortaya çıkması bakımından söylüyorum.

“Ne kadar çok parti varsa oylar onlara dağılsın, onlar parçalı bir siyaset, parlamentoyu getirsinler, hükümet daha az oyla iktidar olsun. 367 alıp da Anayasa’yı değiştirmesin, 300’ün altında kalsın bir omuz daha vurursak içinden 3-5 kişiyi daha çalarız, hükümeti düşürürüz’… Hesap bu."