Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Hükümet Sözcüsü bülent Arınç, tahliye krizini değerlendirdi. Arınç, "Tahliye kararları, adeta hâkim kılığına girmiş, ayarlanmış kişilerce verildi" dedi. Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Akıncı'ya söylemlerini de değerlendiren Arınç, 'Sayın Akıncı'nın açıklamalarına da saygı duymalıyız' dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile eski polisler Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer ve Ömer Köse'nin aralarından bulunduğu 75 kişi hakkında verilen tahliye kararını ve krizi değerlendiren Bülent Arınç, yargıyı suçladı. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, "Yeni HSYK kanununda yetki gasbında bulunan kişiler hakkında böyle kararlar alması normaldir. Tutuklama ve tahliye ile ilgili kararlar Sulh Ceza'ya verilmiştir. Yetkisiz mahkemenin verdiği karar yok hükmündedir. Takip edilen yolun adeta kumpasa dönüştüğü görülüyor. Bu yargı tarihinde ilk defa oluyor. Gözükaralığın bu kadarına pes denir" ifadelerini kullandı.

'AKINCI'NIN AÇIKLAMALARINA SAYGI DUYMALIYIZ'

Erdoğan'ın bugün "Ağzından çıkanı kulağı duysun" şeklinde çıkıştığı Kuzey Kıbrıs'ın yeni cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya dair bir soruyu da yanıt veren Bülent Arınç, "KKTC'de seçimlerden memnuniyet duyuyoruz. Biz KKTC'nin iç işlerine karışmayız. KKTC'ye hiçbir telkinde bulunmadık" dedi.

Erdoğan ile Akıncı arasındaki yavru vatan polemiğine de değinen Arınç, "KKTC ile Türkiye'nin ilişkisi Ana vatan-Yavru vatan meselesi değil, bu samimi ilişkiler içinde olduğumuz için bir tanımlamadır. Sayın Akıncı'nın açıklamalarına da saygı duymalıyız. Elbette daha iyi işbirliği imkanlarını aramalıyız" diye konuştu.