DYP iktidarı döneminde İçişleri Bakanlığı da yapan eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'ın da aralarında bulunduğu 12 sanığın Altındağ Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanmasına Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu sabah başlandı.

AĞAR KATILMADI

Altındağ Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın'ın öldürülmesiyle ilgili davaya emekli MİT'çi Mehmet Eymür'ün de aralarında bulunduğu 7'si tutuksuz 2'si tutuklu 9 sanık ve avukatları ile Abdulmecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın ve avukatı katıldı. Mehmet Ağar ve İbrahim Şahinduruşmaya katılmadı.

BULDAN DAVAYI İZLİYOR

Eski Özel Harekatçı Korkut Eken, kimlik tespiti sırasında "Ne iş yapıyorsunuz?" sorusuna "Emekli memurum" yanıtını verdi. Bunun üzerine duruşmayı izleyen BDP milletvekili Pervin Buldan'ın "Emekli katil" dediği duyuldu.

Tutuklu sanık Ayhan Çarkın, avukatının olmadığını dile getirerek, "Sanık avukatlarından birisi kabul ederse avukatlığımı yapmasını talep ediyonrum" dedi.

Mahkeme Başkanı, menfaat sıkıntısı doğabilir gerekçesiyle Çarkın'a Ankara Barosu'ndan zorunlu müdafii görevlendirilmesi için yazı yazılmasına karar verdi.

Sanıklardan Özel Harekatçı Ziya Bandırmalıoğlu, Abdulmecit Baskın'ı hiç görmediğini belirterek, "Ölüm listesinden haberim yoktur" dedi.

'İLK DEFA EŞİMİN KATİLLERİYLE YÜZLEŞECEĞİM'

Olaydan 20 yıl sonra açılan davanın ilk duruşmasına, eşi Savaş Buldan’ı faili meçhul cinayete kurban veren BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da katıldı. Buldan, eşinin de katilleri olduğu iddia edilen sanıklarla ilgili duruşmadan twitler paylaştı. Buldan, şu twitleri yazdı:

* Mehmet Ağar bugün, Altındağ Nüfus Müdürüyken katledilen Mecit Baskın olayından yargılanacak. Adliyedeyiz.

* Duruşma henüz başlamadı. Bu davadan tutuklu bulunan Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu’nu bekliyoruz. Bu iki isim aynı zamanda Savaş Buldan'ın da katilleri. İlk defa eşimin katilleriyle yüzleşeceğim.

* Korkut Eken ve Ercan Ersoy da burada. Tam bir katiller serisi.

* Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu geldiler. İçimde fırtınalar kopuyor. (mynet)