Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yapıldığı sırada meydana gelen patlamanın canlı bombadan kaynaklandığı iddiaları güçleniyor. Patlama nedeniyle 30'dan fazla kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralındığı bildiriliyor.

Patlamanın ardından konuşan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Kobani'ye geçecek olan gençlerin basın açıklaması için toplandığına dikkat çekerek, kendilerinin de patlamada canlı bomba ihtimali üstünde durduklarını söyledi.

Pervin Buldan, saldırının zamanlamasının manidar olduğunu belirterek, Rojava Devrimi'nin 3. yıldönümünde gençlere yönelik böylesi bir saldırının alçakça olduğunu belirtti. Buldan, "Olay gerçekleştiği andan itibaren vekillerimizle irtibata geçtik. En son aldığımız bilgiler çok sayıda ölü ve yaralının olduğu yönünde. Ama sayı konusunda bir netlik henüz yok. Acil olarak ambulansa ihtiyaç var bu konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Yaralıların farklı yerlere gönderilmesi için daha fazla ambulansa ihtiyaç var" diye konuştu.

"Orada büyük bir katliam yaşandı" diyen Pervin Buldan şunları söyledi:

"KOBANE'DE KÜTÜPHANE VE PARK YAPMAK İSTİYORLARDI"

"Gençler bizi ziyaret etmişti, Kobane zaferinin yıldönümünde bir planlamalarının olduğunu ve kente geçişler için valilik ve bakanlıkla görüştüklerini ifade ettiler. Orada bir kütüphane ve park yapmak istiyorlardı. Aylar öncesinde bunun hazırlığını yapmışlardı. Dün yine beni aradılar ve bugün kente geçmek istediklerini valilikle görüşülmesi gerektiğini ilettiler. Biz de Urfa vekillerimizi yönlendirdik. Tarihin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Rojava Devrimi'nin 3 yıldönümünde gençlere yönelik bu saldırı planlı bir katliamdır. Gençlerimizin ölüm ve yaralanmasına neden olan bu katliamı kınıyoruz. Alçakça bir saldırıdır."