HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, "çözüm süreci"nde gelinen aşama ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"'İÇ GÜVENLİK PAKETİ' VE SÜREÇ NASIL YÜRÜYECEK?"

Buldan, "çözüm süreci"nin şu anda beklediğini, İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşülürken çözüm sürecinin nasıl yürüyeceğini bilmediğini belirterek, "Bunu AKP 'ye sormak lazım. Hükümete sormak lazım. Yani bir taraftan, süreç, barış ve müzakere diyoruz, demokratikleşme paketleri getirilmesi gerekirken genel kurula, bunun yerine özgürlükleri ve demokrasiyi kısıtlayan, insan haklarına aykırı, diktatörlüğü esas alan bir yasayı yani iç güvenlik paketi getirmeye çalışıyorlar. Her ikisi aynı anda nasıl gidecek doğrusu bunu izah etmekte zorluk yaşıyorum. O yüzden bu soru AKP'lilere sorulsa belki onlardan hani bir cevap alabilirsiniz diye düşünüyorum. Benim verebileceğim bir cevabım yok buna" dedi.

'ALGI DEĞİŞİKLİĞİ YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Pervin Buldan, İmralı Adası'nda müzakerelerin henüz başlamadığını, 15 Şubat tarihi ile ilgili bir çağrı beklentisi yaratıldığını ve o tarihin de geçtiğini ifade ederek, "Algı değişikliği yaratmaya çalışılıyor. Bu algı değişikliği ile birlikte sanki her şey olmuş, bitmiş, birçok konuda anlaşılmış ve adımlar atılmış hükümet tarafından, Kandil'den, PKK 'den karşılık yok sanki. Tüm bunlar ortadayken bir de ortak bir basın toplantısı yapma isteği var hükümette. Böyle bir şey istiyorlar. Fakat, bu aşamada ben bunun zor olduğunu düşünüyorum. HDP ile ortak bir açıklama yapma olayı var. Bu iç güvenlik paketi ile bu ortak açıklamanın yapılması ihtimalini vermiyorum. Bununla ilgili bir çalışma olabilirdi ama şimdi onun zemini yok" diye konuştu.