HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, AKP’nin kendi projesini dayatması durumunda sürecin ellerinde patlayacağını söyledi. “Yeni anayasaya evet başkanlığa hayır” vurgusu yapan Buldan, HDP için mücadelenin yeni başladığının altını çizdi. Buldan, HDP’nin bundan sonraki süreç için de eleştiri ve öz eleştiri mekanizmasını devreye koyarak oy kayıplarının nedenlerini masaya yatıracaklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, 1 Kasım sonrasında, Türkiye’deki siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Buldan, seçimin adil koşullarda yapılmadığına dikkat çekti.  HDP’nin bundan sonraki süreci eleştiri ve öz eleştiri mekanizmasını devreye koyarak, 7 Haziran seçimlerinden sonraki oyların düşüş nedenlerinin masaya yatırılacağını söyleyen Buldan, bundan sonra yeni bir örgütlenme tarzı ve strateji ile hareket edileceğini ifade etti.

MUHATAPLARI GÖZ ARDI EDEMEZSİNİZ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, “Sürecin muhataplarını biz belirleriz” açıklamasını değerlendiren Buldan, barış ve müzakere sürecini başlatan kişinin Abdullah Öcalan olduğunu söyleyerek  Öcalan’sız çözümün sonuç getirmeyeceğini belirtti. Buldan, “AKP’nin bundan sonra yapması gereken tek şey, sürecin tüm mekanizmalarını devreye koymaktır. Bunu yaparken de muhatapları asla göz ardı etmemeli. Sayın Öcalan’ı, Kürt Özgürlük Hareketini, HDP’yi sürecin dışında tutarlarsa bundan sonuç alamazlar “ dedi.

DARBE ANAYASASI DEĞİŞMELİ

HDP olarak başkanlık sistemine karşı olduklarını her zaman söylediklerini belirten Buldan, yeni anayasanın Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Buldan, yeni anayasa tartışmasının başkanlık üzerinden yapılmasının bir hata olduğunu belirterek, darbe anayasasının komple değişmesi gerektiğini ifade etti.