BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekelerinin Meclis'e sunulmasına ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Buldan, bütün milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı hariç, diğer dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduklarını vurguladı.

'SADECE BDP'LİLERİN DOKUNULMAZLIĞI KALKARSA, BU SİYASİ KARARA NEDEN OLUR'

Buldan, "Sadece BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması, Türkiye'de siyasi bir karara neden olur. Burada kaybedecek olan Türkiye demokrasisi olur. Sadece BDP kaybetmez. Burada kaybedecek olan Türkiye kamuoyu olur, Türkiye demokrasisi olur. Dolayısıyla verilecek olan kararın çok doğru bir karar olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu karar Türkiye'nin kaderini belirleyecektir. Bu karar Türkiye'de siyasi bir karara neden olacaktır. Ve ona göre de verilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"İMRALI'YLA HERHANGİ BİR MÜZAKERE SÜRECİ BAŞLAMADI"

Bir gazetecinin, "Bugün bir gazeteye 'İmralı ile Kandil arasına devlet girdi' başlığı ile bir haber yer aldı. Bu durum söz konusu mu, bir müzakere süreci devam ediyor mu?" sorusuna da Buldan şu yanıtı verdi:

"Ben herhangi bir müzakere sürecinin henüz başlamadığını ifade etmek istiyorum. Eğer bugün İmralı ile devlet arasında bir müzakere süreci başlamış olsaydı, askeri ve siyasi operasyonlar yapılmazdı, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığı en azından gündeme gelmezdi bana göre. Dolayısıyla bugün herhangi bir müzakerenin başladığı ifadesi bence doğru bir ifade değil. Müzakerelerin başlamasıyla birlikte biz inanıyoruz ki, Türkiye bir barış sürecine girecektir. Türkiye'de toplumsal barışın ayakları örülecektir; ne dokunulmazlıklar ne siyasi operasyonlar ne de askeri operasyonlar yapılacaktır." (anf)